• Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Αλλαγή σχεδίων για τους ιδιοκτήτες Airbnb στο Περιστέρι

Avatar
Peristeri News
Μάιος18/ 2020

Ο κορωνοϊός, η λήψη μέτρων και η καθίζηση στον τουρισμό αλλάζουν το τοπίο στις ενοικιάσεις κατοικιών και στο Περιστέρι.

Ήδη δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε κεντρικά σημεία της πόλης που έχουν πάρει την απόφαση να αποσύρουν από τη γνωστή εφαρμογή τα ακίνητά τους και να τα νοικιάσουν με σταθερά ενοικιαστήρια.

Είναι γνωστό πως το Περιστέρι λόγω των τριών σταθμών Μετρό διαθέτει πολλά σπίτια που έχουν μετατραπεί σε Airbnb για τους τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό.

Άλλωστε τα κεντρικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας όπως το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι απέχουν μόλις 15’ μέσω του Μετρό και οι τουρίστες επιλέγουν αυτά τα σπίτια για την καλή τιμή τους.

Από την έξαρση του κορωνοϊού και τη λήψη μέτρων με ακυρώσεις πτήσεων και καχυποψία το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό για τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων. Έχουν χάσει μέχρι στιγμής αρκετά χρήματα ενώ αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Αυτό τους οδηγεί λοιπόν στη σταθερή ενοικίαση με τα επιπλωμένα διαμερίσματα των 50-60 τετραγωνικών σε κεντρικά σημεία της πόλης να νοικιάζονται από 350-450 ευρώ.

Μένει να φανεί αν και άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα σταματήσουν τη σύμβασή τους με το Airbnb και θα προτιμήσουν να νοικιάσουν το χώρο τους μιας και η απειλή του κορωνοϊού και συνάμα του τουρισμού δεν έχει εξαλειφθεί.