• Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ακιντζί: Ανέφικτα ορισμένα αιτήματα των ελληνοκυπριών

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος28/ 2016

Ανέφικτα χαρακτήρισε ο ηγέτης του Ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ορισμένα από τα αιτήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και ο τερματισμός των εγγυήσεων.

«Αν δεν υπάρξουν τέτοια ανέφικτα αιτήματα, τότε είναι δυνατό να υπάρξει θετική κατάληξη σε ένα λογικό πλαίσιο συμφωνίας» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας γέφυρας του Βοσπόρου.

Παράλληλα, απέδωσε στον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, το στοιχείο της υπερβολής και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδείξει ορθολογική και ρεαλιστική στάση.

Ο ίδιος προσέδωσε αυξημένη σημασία στις επικείμενες συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και ευχήθηκε να ξεπεραστούν οι διαφορές των δύο πλευρών στους τομείς της οικονομίας, της Ε.Ε., της διακυβέρνησης, της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα συνεχιστεί η ανταλλαγή ιδεών στα κεφάλαια του εδαφικού και της ασφάλειας, ώστε να προκύψει ένα κοινά αποδεχτό πλαίσιο, το οποίο και οι δύο κοινότητες θα εγκρίνουν, κατά τη διάρκεια των σχετικών δημοψηφισμάτων.

Ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, σημείωσε ότι θα συζητηθεί διεξοδικά στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.