• Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Αιχμές Π. Καμμένου κατά Ν. Κοτζιά

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος17/ 2019

Υπαινιγμούς κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αφήνει με ανάρτησή του στο Twitterο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ… Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, η κίνηση «Πράττω», ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Κοτζιάς, σε ανακοίνωσή της -μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού της συμβουλίου- ανέφερε πως «όταν η κυβέρνηση επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον της Σωτηρίας και άρχισε να προωθεί πολιτικές απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η χώρα, όχι, πλέον, από τη σκοπιά της σωτηρίας, αλλά της δημοκρατίας και της αριστεράς, η ηγεσία των ΑΝΕΛ, όχι όλοι οι ΑΝΕΛ, δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ήταν η στιγμή εγκατάλειψης της μονοσήμαντης Πολιτικής Σωτηρίας και η ανασύνθεσή της με μια αριστερή πολιτική».

Σύμφωνα με το «Πράττω», αυτό απαιτούσε διαφοροποίηση στις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλαγή σχέσεων και πλεύσης, ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα και στα θέματα της δημοκρατίας και των κοινωνικών πολιτικών. «Η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς», σημείωσε το «Πράττων».

Πρόσθεσε, δε, πως «δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».