• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος, 2019

Αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας

Peristeri News
Δεκέμβριος30/ 2010

Ανακοίνωση της Αττικό Μετρό ΑΕ

Η Αττικό Μετρό ΑΕ, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να πραγματοποιεί σημαντικές αναπλάσεις στους χώρους όπου είχαν προηγουμένως εγκατασταθεί εργοτάξια του Μετρό, παρέδωσε στις 29 Δεκεμβρίου 2010 στους πολίτες του Δήμου Περιστερίου την πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείου – Ευαγγελίστριας).

Η πλατεία, στην νέα της ενοποιημένη μορφή (κατά το παρελθόν ήταν δύο πλατείες που τέμνονταν από την οδό Παναγή Τσαλδάρη), καλύπτει μια έκταση 9 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου και κοσμείται από την καλλιτεχνική δημιουργία του κ. Μουστάκα.

Επίσης, ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας πλατείας είναι ο μεγάλος γυάλινος θόλος που επιτρέπει στο φυσικό φως να προσεγγίσει τα δύο επίπεδα του Σταθμού Μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Κατά την μικρή τελετή παράδοσης, ο κ. Χρήστος Τσίτουρας, Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. τόνισε ότι: «από σήμερα οι κάτοικοι του Περιστερίου θα διαθέτουν μια πλατεία στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, μια μικρή όαση πρασίνου και έναν χώρο περιπάτου για όλες τις οικογένειες. Μέσα στο 2011, οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων θα έχουν 3 νέους σταθμούς Μετρό, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη και στο Χαϊδάρι, προκειμένου με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους στο Λεκανοπέδιο Αττικής».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό ΑΕ για την συμβολή της στην ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου Περιστερίου, τόσο με την κατασκευή των Σταθμών Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι και Ανθούπολη, όσο και με τις σημαντικές αναπλάσεις κατά μήκος της γραμμής του Μετρό.