• Κυριακή, 19 Ιανουάριος, 2020

Αδ. Γεωργιάδης: «Ξεκολλούν» Ελληνικό και άλλες επενδύσεις

Peristeri News
Σεπτέμβριος09/ 2019

«Αν όλα αυτά που τώρα τα έχουμε ξεκολλήσει πάρουν όλα μαζί μπρος, θα γίνει κοσμογονία στην Ελλάδα. Και θα πάρουν, είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM 104,6», ερωτηθείς για το τι παρέλαβε η κυβέρνηση όσον αφορά το Ελληνικό και τις υπόλοιπες επενδύσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρήκε χειρότερη κατάσταση από αυτό που είχε εκτιμήσει. Όπως είπε, «στο Ελληνικό, η εικόνα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση για περίπου έναν χρόνο, ότι τον άλλο μήνα μπαίνουν οι μπουλντόζες, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στον τομέα των επενδύσεων, γενικότερα, τα βρήκαμε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι περιμέναμε, καθώς ήταν τελείως “κολλημένες” σε όλα τα επίπεδα. Θυμάμαι ακόμα τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε “θα κάνουν ουρά οι επενδυτές, δε θα έχουμε τι να τους κάνουμε”. Και τελικά, όπως απεδείχθη, ο κ. Τσακαλώτος δεν έβλεπε απολύτως κανέναν επενδυτή. Αυτό που ακούω ασταμάτητα από όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, είναι “επιτέλους, βρήκαμε κάποιον να μιλάμε”. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί, όταν μιλάς με τον άλλο, μαθαίνεις τι πρόβλημα έχει και προσπαθείς να του το λύσεις. Γι’ αυτό βλέπετε μεγάλη κινητικότητα» ανέφερε.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις προκαταρκτικές-εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, οι προκαταρκτικές ή εξεταστικές επιτροπές δεν είναι πρωτοβουλία της κυβερνήσεως, είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτή θα πρέπει να είναι κοινοβουλευτική διαδικασία ψυχρή, χωρίς ένταση πάθους και εικόνα αντεκδίκησης. Καμία σχέση και μακριά από εμάς όλα αυτά. Αλλά με τη θεσμικότητα που επιβάλλει το Σύνταγμα» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ