• Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αγορά Περιστέρι: Επανεκκίνηση με τσουχτερό κρύο και εκπτώσεις (photos)

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος18/ 2021

Το τσουχτερό κρύο δεν εμπόδισε αρκετό κόσμο να βγει στην αγορά του Περιστερίου με την επανεκκίνηση των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας περισσότερο είδαν παρά αγόρασαν αφού λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν στην ουρά έξω από καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Το άνοιγμα των καταστημάτων συνοδεύεται και με τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αποτελούν και το κίνητρο των μαγαζιών για να προσελκύσουν κόσμο σε μια δύσκολη εποχή.

Οι πελάτες κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα και κατά την αναμονή τους στο ταμείο θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων όπως υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

Θα πρέπει να μετακινούνται στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033 και μετακίνηση 2 όπου ο πελάτης θα φτάνει στο κατάστημα της επιλογής του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια χωρίς ραντεβού αλλά έχοντας διαθέσιμο χρόνο μόνο δύο ώρες.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου επαναλειτουργεί συνολικά το λιανεμπόριο, γεγονός που σημαίνει ότι επανέρχονται:

  • εμπορικά καταστήματα όλων των μεγεθών
  • εμπορικά κέντρα (Malls)
  • εκπτωτικά χωριά
  • εκπτωτικά καταστήματα (Outlets)

Για να προμηθευτεί κανείς ένα προϊόν από κάποιο από τα παραπάνω καταστήματα, θα πρέπει:

  • να στείλει γραπτό μήνυμα (sms) στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, για να μεταβεί στο κατάστημα,
  • να ολοκληρώσει την αγορά μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή αποστολής και έγκρισης του γραπτού του μηνύματος, το οποίο οφείλει να διατηρεί στο κινητό του το ίδιο διάστημα
  • να έχει φροντίσει έγκαιρα να ενταχθεί στη λίστα των ραντεβού για το κατάστημα της αρεσκείας του, καθώς θα υπάρχουν όρια για τον αριθμό πελατών ανά κατάστημα, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του:

τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ.,

για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως),

ένας πελάτης ανά ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου σε malls και outlets.

  • Υποχρεωτική είναι ακόμη η απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.