• Τρίτη, 7 Απρίλιος, 2020

Αίγυπτος: Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια κατοίκους

Peristeri News
Φεβρουάριος11/ 2020

Ξεπέρασε σήμερα και επίσημα τα 100 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Αιγύπτου.

Ήταν 2.30 το μεσημέρι της 11ης Φεβρουαρίου, όταν ο ψηφιακός μετρητής της Επίσημης Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γινόταν πλέον εξαψήφιος, σπάζοντας το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων, με την Χώρα του Νείλου να δικαιώνει ακόμη περισσότερο τον τίτλο της του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους στον κόσμο.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έγινε με προβληματισμό δεκτό από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα περιορισμού του υπερπληθυσμού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εκτιμά ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί απειλή για τη χώρα και εμπόδιο στην ανάπτυξή της.

Να σημειωθεί ότι μόνον στο Κάιρο ο πληθυσμός αγγίζει και ίσως και να ξεπερνά τα είκοσι εκατομμύρια, με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα να χαρακτηρίζεται από τις περισσότερο πυκνοκατοικημένες στον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο, ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξάνεται 2-3 εκατομμύρια κατοίκους.

Στον αιγυπτιακό πληθυσμό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκτός των συνόρων της χώρας, μένουν περίπου 13 εκατομμύρια Αιγύπτιοι, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις που καταγράφει η «Αλ Αχράμ».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ετικέτες: ,