• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Αίγυπτος: Αιματηρή διαδήλωση

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος26/ 2011

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία χθες στο Σουέζ, και ένας αστυνομικός πέθανε τελικά μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο Κάιρο, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία χθες στο Σουέζ (βόρεια Αίγυπτο), και ένας αστυνομικός πέθανε τελικά μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο Κάιρο, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δύο διαδηλωτές στο Σουέζ έχασαν τη ζωή τους μετά από συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στους οποίους πετούσαν πέτρες, οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα του μετά από τον ξυλοδαρμό του από τους διαδηλωτές σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή ασφάλεια.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο, για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που είναι στην εξουσία εδώ και τρεις δεκαετίες, παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδηλώσεις της Τυνησίας που προκάλεσαν την ξαφνική αποχώρηση του Προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.