• Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Έχει καθυστερήσει η προκήρυξη των θεματικών αδειών

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος09/ 2018

Ο προγραμματισμός για την προκήρυξη των θεματικών αδειών φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει και το όλο σχέδιο βρίσκεται στον «αέρα» τουλάχιστον μέχρι το τρίτο εξάμηνο του 2019.

Η καθυστέρηση του ΕΣΡ να προκηρύξει τον διαγωνισμό οφείλεται κατά τα φαινόμενα στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού τύπου, με τις δύο τελευταίες από τις 7 άδειες να δίνονται το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

Οι υπόλοιποι σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά, χωρίς τίμημα προς το παρόν, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους περιφερειακούς σταθμούς.

Η προετοιμασία από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να ορίσει διαγωνισμό ανά περιφέρεια υπολογίζεται σε πολλούς μήνες και κατά πάσα πιθανότητα δε θα προλάβει να συμβεί πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το μοναδικό μέτρο ελέγχου, προς το παρόν, για τα περιφερειακά κανάλια ετοιμάζεται να εφαρμοστεί μετά από ετοιμασία φακέλου από το ΕΣΡ και αφορά όσα από αυτά εκπέμπουν σε 24ωρη βάση τηλεμάρκετινγκ, με λιγότερες από 3 ώρες την ημέρα κανονικό πρόγραμμα, καθώς οι σταθμοί αυτοί παραβιάζουν την επιταγή του νόμου για πληρότητα προγράμματος.