• Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

«Έφυγε» η ηθοποιός Κία Μπόζου

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος08/ 2020

Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, η κινηματογραφική παρτενέρ του Θανάση Βέγγου, η ηθοποιός Κία Μπόζου.

Η σπουδαία ηθοποιός, σουμπρέτα του μουσικού θεάτρου και κινηματογράφου, γεννήθηκε το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.  Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα.

Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.ά.  ενώ και ως μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες.

Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη, που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Είχε αποσυρθεί από το θέατρο και το τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια ενώ είχε παίξει δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές όπως οι: Ρένα Βλαχοπούλου, Σπεράντζα Βρανά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Βασίλης Αυλωνίτης, Ορέστης Μακρής, Νίκος Σταυρίδης και Θανάσης Βέγγος.

Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε σε πάνω από 50 ταινίες.

Φιλμογραφία

Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Ο ξεροκέφαλος (1970)  Η σκλάβα (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970)
Η περιπτερού (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969)
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)
Οι ζαβολιές (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Αυτή που δεν λύγισε (1968)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο μαχαραγιάς (1968)
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)
Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Η παιχνιδιάρα (1967)
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
Λάλα το Λαλάκη (1967)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
Ο παπατρέχας (1966)
Κούνια που σε κούναγε… (1966)
Το σπίτι των ανέμων (1966)
Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Εξιλέωση (1965)
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Το “τεμπελόσκυλο” (1963)
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Εφιάλτης (1961)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Αστέρω (1959)
Ο Θύμιος τα ‘κανε θάλασσα (1959)
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Η περιπτερού (1970)
Έμπαινε Κίτσο (1968).