• Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Έστειλαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος24/ 2018

Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και σε εκείνη της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες, τα ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας και οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν εκτέθηκαν σε κίνδυνο.

Το πακέτο το οποίο εστάλη στη Χίλαρι Κλίντον εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της σε προάστιο της Νέας Υόρκης χθες Τρίτη.

Το δεύτερο πακέτο, με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί, στην Ουάσιγκτον.

Το CNN έκανε λόγο και για ύποπτο δέμα που απευθυνόταν στον Λευκό Οίκο, πληροφορία που πάντως δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Την ίδια ώρα, το συγκρότημα του Time Warner Center στην πόλη της Νέας Υόρκης εκκενώθηκε, καθώς υπήρξαν αναφορές για εντοπισμό ενός ύποπτου μηχανισμού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν η συγκεκριμένη υπόθεση σχετίζεται με τα «τρομοδέματα» που εστάλησαν στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον.

Αξιωματούχος που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός στην αλληλογραφία της κ. Κλίντον είναι παρόμοιος με εκείνον που βρέθηκε στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για τα δέματα θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.