• Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Έρευνα για το περιστατικό άστεγης στο Περιστέρι

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος12/ 2019

Σε έρευνα προχώρησε το Peristerinews.gr για το περιστατικό άστεγης γυναίκας στο Περιστέρι που καταγγέλθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Στο παράπηγμα που έχουν δημιουργήσει σε οικόπεδο της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου διαβιώνουν μια γυναίκα μαζί με τον μεσήλικα γιο της για περισσότερες από 45 μέρες. Σύμφωνα με μηνύματα αναγνωστών οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν δέχθηκαν βοήθεια με τρόφιμα που τους προσφέρθηκε ενώ τόνισαν πως ψάχνουν για κατοικία μόνο στο κέντρο του Περιστερίου.

Έπειτα από ερώτησή μας στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου μας αναφέρθηκε ότι γνωρίζουν πολύ καλά το συγκεκριμένο περιστατικό και από τη μέρα που οι δυο άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι, τους έγιναν αρκετές προτάσεις για βοήθεια με επίδομα στέγασης και εύρεση κατοικίας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η άστεγη γυναίκα λαμβάνει κανονικά άλλα επιδόματα και τρόφιμα από διάφορες κοινωνικές δομές.

Αυτό που απομένει είναι η απόφαση των δυο ανθρώπων να αποδεχτούν την χορήγηση επιδόματος στέγασης και εύρεσης κατοικίας ώστε να μην συνεχίσουν να βρίσκονται στην ανασφάλεια και αβεβαιότητα του δρόμου διαβιώνοντας ανάμεσα σε κάδους απορριμμάτων και χαρτόκουτων.