• Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Έξω από τη Βουλή την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ταξί

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος26/ 2011

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά απειλούν και με κλιμάκωση.

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά απειλούν και με κλιμάκωση.

Την Τρίτη αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί της Δευτέρας, αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα και σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο.

Οι τελευταίες καταλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, με επιστολή προς τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, ο κ. Ρακιτζής ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του κ. Ρακιτζή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Η Ομοσπονδία διερωτάται επίσης στα 7 χρόνια της θητείας του ο κ. Ρακιντζής σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Στο μεταξύ, την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος «με συγκεκριμένους κανόνες», την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέλαβε ως «άδειασμα του κ. Ραγκούση».

«Συνεχίζουμε το διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, με βάση τις οποίες θα γίνει ανοικτή και ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους» δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Μόσιαλος απέδειξε σήμερα ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση, χωρίς συνέπεια και συνέχεια», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι με τη δήλωσή του «ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Ραγκούση, αφού μιλά για ‘απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες’, πράγμα που αρνείται ο αρμόδιος υπουργός». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Ραγκούση ότι «προκάλεσε το γνωστό χάος υπονομεύοντας τον ελληνικό τουρισμό» «χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει».