• Δευτέρα, 20 Ιανουάριος, 2020

Ένωση Κεντρώων: Οικουμενική κυβέρνηση αλλιώς εκλογές

Peristeri News
Ιανουάριος04/ 2017

Το αίτημά της για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης επαναλαμβάνει η Ένωση Κεντρώων, συμπληρώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να καθοριστεί άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Εξηγώντας γιατί επιμένει για οικουμενική αναφέρει ότι «μια κυβέρνηση με 153 έδρες και που μέσα της έχει στοιχεία που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων, ούτε να φέρει επενδύσεις».

«Ακόμα και να έρθει η ΝΔ μετά από εκλογές, θα είναι και αυτή μια οριακή κυβέρνηση, είναι αμφίβολο και αυτή στο εσωτερικό της, αν αγαπάει την Ευρώπη, αφού στο παρελθόν με την στάση της ψηφοθηρούσε αντιμνημονιακά», συμπληρώνει.

«Επομένως», συνεχίζει, «επιμένουμε στην οικουμενική και αν για λόγους ανωριμότητας του πολιτικού μας συστήματος και εγωισμών του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, ο σχηματισμός της είναι ανέφικτος, ζητούμε άμεσα καθορισμό ημερομηνίας εκλογών».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «αν δεν γίνουν τα παραπάνω διευκολύνουμε μόνοι μας το Grexit και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας». «Το να βρίζουμε τον Σόιμπλε είναι η εύκολη λύση, για την καταστροφή μας όμως θα είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι», καταλήγει.