• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος, 2019

Ένταση στις Δημαιρεσίες του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News
Ιανουάριος02/ 2011

Εκλέχθηκε το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μελή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Ένταση δημιουργήθηκε στις Δημαιρεσίες του Δήμου Περιστερίου, που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιανουαρίου 2011 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της “Ξυλοτεχνίας”.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά του Δημάρχου Α. Παχατουρίδη και των Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δ. Κελάφα, Κ. Λαλένη, Γρ. Τημπλαλέξη, Σ. Αλεξοπούλου, Θ. Βαθιώτη και Αντ. Αθανασοπούλου – Βαφειάδου.

Στη συνέχεια προχώρησαν στην εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας).

Για τη θέση του Προέδρου προτάθηκε από την Πλειοψηφία η κα. Νεκταρία Ευσταθιάδου και ψηφίστηκε από τους 34 Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ υπήρξαν και 11 λευκές ψήφοι.

Τη θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε ο κ. Βασίλης Μπάος που προέρχεται από την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας “Περιστέρι για Όλους” με 33 ψήφους υπέρ του και 12 λευκά.

Η ένταση στην συνεδρίαση δημιουργήθηκε όταν έφτασε η σειρά των παρατάξεων της Ελλάσονος Μειοψηφίας να προτείνουν τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, δεν δέχτηκαν να προτείνουν κάποιο υποψήφιο και η νομική υπηρεσία του Δήμου αποφάσισε ότι ο Γραμματέας θα έπρεπε να προταθεί από την πλειοψηφία.

Μετά βέβαια από έντονες αντιδράσεις της Μειοψηφίας, που μέσα από τη νομοθεσία επέμεινε ότι πρέπει να προτείνει ως Γραμματέα η Μείζονα Μειοψηφία (Περιστέρι για Όλους), τελικά μετά από πολλές διακοπές και διαβουλεύσεις, προτάθηκε, από τη Μειοψηφία εξαιρουμένου του συνδυασμού του κ. Τημπλαλέξη, για Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου η κα. Δήμητρα Τσιαμούλη.

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας η κα. Τσιαμούλη πήρε 20 ψήφους υπέρ με 19 άκυρα και 6 λευκά, οπότε δεν ψηφίστηκε. Αφού έγινε επανάληψη της διαδικασίας, στο δεύτερο γύρο πήρε 24 ψήφους υπέρ με 17 άκυρα και 4 λευκά.

Το μόνο που απομένει βέβαια είναι να αποδεχθεί το αποτέλεσμα και η Νομική Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που θα εξετάσει το νόμο και το αν διενεργήθηκε σωστά η ψήφιση του Γραμματέα.

Επιτροπές

Μετά την εκλογή του Προεδρείου ήταν η σειρά των δύο επιτροπών που έχουν δημιουργηθεί με το σχέδιο “Καλλικράτης”.

Για την Οικονομική Επιτροπή έπρεπε να ψηφιστούν 5 Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και 3 της Μειοψηφίας ως τακτικά μέλη και 3 της πλειοψηφίας και 2 της μειοψηφίας ως αναπληρωματικά μέλη.

Το ίδιο ισχύει και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τα αποτελέσματα των Επιτροπών:

Οικονομική Επιτροπή

-Τακτικά Μέλη

Σάββας Αβραμίδης 37

Βασίλης Λώλος 35

Ξένη Κορόγιαννη 35

Ευάγγελος Τάτσης 34

Μαίρη Αγγελοπούλου 34

Ηλίας Ψυρόγιαννης 31

Δημήτρης Κυριακόπουλος 31

Σωτήρης Τσιβράς 28

-Αναπληρωματικά Μέλη

Μιχάλης Κακλαμάνος 34

Ανδρέας Σχίζας 34

Μαίρη Τσιώτα 32

Γεώργιος Δάβος 24

Βιβή Φουντά 23

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

-Τακτικά Μέλη

Βασιλεία Σαράφη 34

Νικόλαος Μιχαλόπουλος 33

Σπυρίδων Χαρίτος 32

Μάκης Πρέκας 31

Παναγιώτης Λύκος 31

Σοφία Αλεξοπούλου 26

Στυλιανός Μουκουβίνας 13 (Στον 3ο γύρο ψηφοφορίας)

Αλέξανδρος Πλέστης 12 (Στον 3ο γύρο ψηφοφορίας)

-Αναπληρωματικά Μέλη

Νικόλαος Κασουρίδης 32

Ισαάκ Ζορπίδης 31

Νικόλαος Μίαρης 26

Ηλίας Ψυρόγιαννης 13 (Στον 3ο γύρο ψηφοφορίας)

Βασίλειος Μπάος 12 (Στον 3ο γύρο ψηφοφορίας)

Να σημειώσουμε ότι μετά την ψήφιση των υποψηφίων της Μειοψηφίας για την Οικονομική Επιτροπή ο συνδυασμός του κ. Τημπλαλέξη αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Η αρχή δεν ήταν και η καλύτερη για το νέο Δημοτικό συμβούλιο και ελπίζουμε να μην ισχύσει το ρητό “Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”.