• Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ένταλμα σύλληψης κατά Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Peristeri News
Peristeri News
Ιούνιος29/ 2020

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και δεκάδων άλλων αξιωματούχων που θεωρεί πως συμμετείχαν στην επίθεση και τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, στις αρχές Ιανουαρίου στη Βαγδάτη, εξέδωσε το Ιράν.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Αλί Αλκασιμέρ δήλωσε, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA, πως ο Τραμπ και 30 ακόμη άτομα αντιμετωπίζουν «κατηγορίες για δολοφονία και τρομοκρατία», καθώς εμπλέκονται στην επίθεση της 3ης Ιανουαρίου.

Η Τεχεράνη ζήτηση επίσης τη συνδρομή της Interpol, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. Σε κάθε περίπτωση, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κινδυνεύει να συλληφθεί, αναφέρει το Associated Press.

Ο Σουλεϊμανί, που απέκτησε μεγάλη φήμη στο Ιράν ήδη από την εποχή του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988), ανέβηκε σταδιακά στην ιεραρχία και το 1998 του ανατέθηκε η διοίκηση της Δύναμης Κουντς, που αποτελεί σκιώδη υπερπόντιο «βραχίονα» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. O θάνατος του πιο ισχυρού άνδρα στο Ιράν μετά τoν ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεϊ, ερμηνεύτηκε από την Τεχεράνη ως πράξη πολέμου.