• Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Έναρξη των εργασιών του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος24/ 2019

Στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου που πραγματοποιήθηκαν στα εργοτάξια του Αλισσού και της Βάρδας παρευρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος γνωστοποίησε πως μετά το Πάσχα αναμένεται θα υπογραφούν και οι υπόλοιπες τρεις συμβάσεις ανάθεσης του έργου.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί οι τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου, στον Αλισσό, στο 11ο χλμ. και στη διασταύρωση Βάρδας, στο 35ο χλμ. από το τέλος της παράκαμψης Πατρών. Όπως ανέφερε ο υπουργός μέσα στο καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής, με την εργολαβία «σκούπα». «Πιστεύουμε ότι θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα και βέβαια ξεκινάμε το Πάτρα – Πύργος. Ξεκινάει σήμερα σε δύο σημεία η υλοποίηση του. Χθες υπογράφηκαν άλλες δύο συμβάσεις, αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφούν οι υπόλοιπες τρεις», συμπλήρωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι μένει η απόφαση του ΣτΕ, στις 11 Ιουνίου, για να υπογραφεί και η όγδοη. «Θεωρώ ότι οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Αυτό δεν είναι ένα έργο, όπως αυτά που είχε συνηθίσει η περιοχή. Έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για να εφαρμοστούν. Πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα στο έπακρο», κατέληξε.