• Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος16/ 2017

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία συγκλήθηκε λόγω πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και επαπειλούμενου κινδύνου πλημμυρών, συζητήθηκαν, πέραν των άλλων που αποφασίστηκαν στο τακτικό ΣΟΠΠ(25/10/2017):

  • Θέματα που αφορούν τον έλεγχο και τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, τη διάθεση μηχανημάτων σε εργασίες βραχείας αποκατάστασης μετά από την εκδήλωση καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων, τη λήψη επιπρόσθετων προστατευτικών μέτρων ασφαλείας για οχήματα και πεζούς, την άμεση ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της ΓΓΠΠ, για τυχόν συμβάντα και για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών και την κινητοποίηση των αρμοδίων κατά περίπτωση σε δράσεις διάσωσης ατόμων, διαχείρισης της κυκλοφορίας των οχημάτων κλπ.
  • Το ενδεχόμενο της μη λειτουργίας των σχολείων της Δυτικής Αθήνας την Παρασκευή 17/11/2017,το οποίο θα αποφασιστεί μετά από εκτίμηση της κατάστασης από τους Δημάρχους των Δήμων της Π.Ε. Δυτ. Αθήνας, οι οποίοι και  θα ενημερώσουν σχετικά τις Δ/νσεις Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης
  • Τέλος επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ιδιαίτερα σε επικίνδυνα σημεία , όπως ρέματα κ.ο.κ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:  ο Δήμαρχος  Αγ. Βαρβάρας κ. Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι:  Περιστερίου κ. Τσιώτα,  Αιγάλεω κ. Νικητάκης, Αγ.Αναργύρων/Καματερού κ. Ελαιοτριβάρης, Ιλίου κ. Λιόσης , Αγ.Βαρβάρας κ. Σαββίδης. Επίσης συμμετείχαν οι διοικητές του 2ου και 10ου ΠΣ, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Δ/νσης Δυτ. Αττικής και της Δ/νσης Τροχαίας Δυτικής Αττικής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εθελοντές και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων.