PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκρηξη έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι


Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού, δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκλονισμένος ο ιερέας για την έκρηξη

«Σε μία ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοια γεγονότα που δημιουργούν ανασφάλεια και φοβία. Δεν μπορώ να καταλάβω το χτύπημα. Ο Χριστός είναι αγάπη, δεν καταλαβαίνω γιατί βομβαρδίζουν την αγάπη» σημείωσε ο ιερέας που βρέθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, λίγα λεπτά με την έκρηξη.

Ο νεωκόρος, ανέφερε, είναι καλά στην υγεία. «Βρήκε το κουτί στην κεντρική είσοδο της εκκλησίας και το μετέφερε στο πλάι. Σήμερα υπήρχε θεία λειτουργία που θα άρχιζε στις 7.30» είπε ο ιερέας.

Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν πήραν ένα τηλέφωνο να προειδοποιήσουν. Γιατί να γίνει αυτό το χτύπημα μπροστά στον πολιούχο των Αθηνών και σε ώρα που θα υπήρχε θεία λειτουργία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment