• Κυριακή, 11 Απρίλιος, 2021

Έκκληση από Ε.Ε. στο Ιράν να σταματήσει η εκτέλεση μπλόγκερ

Peristeri News
Peristeri News
Ιανουάριος31/ 2012

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ‘Αστον δήλωσε σήμερα «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κλιμάκωση της παρενόχλησης και της δίωξης των διαχειριστών ιστολογίων στο Ιράν.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ‘Αστον δήλωσε σήμερα «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κλιμάκωση της παρενόχλησης και της δίωξης των διαχειριστών ιστολογίων στο Ιράν, και κάλεσε την Τεχεράνη να μην εκτελέσει ορισμένους από αυτούς οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχη για την αυξανόμενη παρενόχληση και δίωξη των δημοσιογράφων και των μπλόγκερ στο Διαδίκτυο στο Ιράν», αναφέρει η ‘Αστον σε ανακοίνωσή της.

«Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα διεθνώς αναγνωρισμένο και το Ιράν είχε ελεύθερα δεσμευτεί να το σεβαστεί», υπογραμμίζει.Αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον τέσσερις ιστολόγοι και πληροφορικοί, ανάμεσά τους ο ιρανός ειδικός στην πληροφορική Σαΐντ Μαλεκπούρ, έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για προσβολή του Ισλάμ και για «διάδοση της διαφθοράς στη γη», η ‘Αστον ζητεί από την Τεχεράνη να «επανεξετάσει αυτές τις καταδίκες” και να θεσπίσει “μορατόριουμ για τη θανατική ποινή».

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επικυρώσει την καταδίκη σε θάνατο του Σαΐντ Μαλεκπούρ, που κατηγορήθηκε ότι διαχειριζόταν μια πορνογραφική ιστοσελίδα, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Fars.