• Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Άφησε τη βέρα της για να δώσει σουβλάκια στα παιδιά της

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος31/ 2011

Κάθε βράδυ ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες του ψητοπωλείου για να βρουν φαγητό, κουκουλοφόροι μπήκαν στο μαγαζί όχι για ληστεία αλλά γιατί πεινούσαν.

Κάθε βράδυ ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες του ψητοπωλείου για να βρουν φαγητό, κουκουλοφόροι μπήκαν στο μαγαζί όχι για ληστεία αλλά γιατί πεινούσαν.

Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης αξιοπρεπών συνανθρώπων μας που η οικονομική κρίση τους οδηγεί στο να αφήνουν ενέχυρο τη βέρα τους για να πάρουν μερικά σουβλάκια να ταΐσουν τα παιδιά τους ή να ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν φαγητό.

Όπως καταγγέλλει στο Νewsit η ιδιοκτήτρια του ψητοπωλείου “Κήπος” στην Κηφισιά, Δήμητρα Βόλκου “πριν λίγες μέρες ήρθε στο μαγαζί μου μια γυναίκα για να πάρει σουβλάκια για τα παιδιά της. Όταν έφυγε βρήκα δίπλα στο ταμείο ένα χαρτί που έγραφε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μέσα είχε αφήσει τη βέρα της. Την παρακαλώ να γυρίσει να την πάρει και να έρχεται στο μαγαζί μου να τρώει με τα παιδιά της. Έχω συγκλονιστεί από αυτά που βλέπω κάθε μέρα”.

Ακόμη και άνεργοι από τη Σητεία που είχαν έρθει στην Αθήνα να σπάσουν τράπεζες εμφανίστηκαν στο μαγαζί της κυρίας Δήμητρας. “Εμφανίστηκαν στο μαγαζί μου 4 νεαροί κουκουλοφόροι τότε που έγιναν τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Όταν τους ρώτησα τι θέλουν είπαν πως πεινούσαν και τους έδωσα να φάνε”.

Όλο και περισσότεροι άποροι κάνουν βόλτες στα εστιατόρια και ζητούν από τους πελάτες να τους αφήσουν να φάνε τα αποφάγια τους…

Νέα φαινόμενα των καιρών!

Άνθρωποι να τρώνε αποφάγια άλλων, σε εστιατόρια της Πλατείας Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. Και όχι μόνο, μιας και παρόμοιες καταστάσεις παρατηρούνται – σύμφωνα με το dete.gr – και στα Ψηλαλώνια αλλά και στην Αγίου Ανδρέου!

Ομάδα ανήλικων που «αλώνιζε» την πλατεία, άλλοτε με τη συγκατάθεση των πελατών των εστιατορίων και άλλοτε στη «ζούλα», έτρωγε φαγητό από τα… αφημένα πιάτα! Σε μία περίπτωση μάλιστα ένας νεαρός πλησίασε το ζευγάρι που είχε τελειώσει το φαγητό του και ζήτησε την άδειά τους, για να φάει τα αποφάγια από τα πιάτα τους!

Όσοι το έζησαν κάνουν λόγο για ένα θέαμα θλιβερό.

Για καταστάσεις, που όχι μόνο σφίγγουν το στομάχι, αλλά σε κάνουν να προβληματιστείς έντονα για το που έχει φτάσει το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας….

ΠΗΓΗ: newsit