• Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Άρχισε με ένταση η δίκη των «Πυρήνων»

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος17/ 2011

Με ένταση μεταξύ των κατηγορούμενων και της έδρας, άρχισε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των εννέα κατηγορούμενων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Με ένταση μεταξύ των κατηγορούμενων και της έδρας, άρχισε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη των εννέα κατηγορούμενων -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Αφού το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων, με όρους κατηγορουμένων, ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των “συντρόφων τους”.

Η έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης έρχεται σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα και υπό το βάρος των απειλών που εκτόξευσε η οργάνωση στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβε το πρόσφατο χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα τηρούνται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, και έχει προβεί ήδη στον σχεδιασμό για τη μετακίνηση των δικαστών, που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στη σύνθεση του δικαστηρίου.