• Δευτέρα, 27 Ιανουάριος, 2020

Άρχισε ακόμα ένα μεγάλο έργο στο Περιστέρι (photos)

Peristeri News
Νοέμβριος07/ 2019

Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας μεταφέρεται αυτή την εποχή το ενδιαφέρον σχετικά με τις αναπλάσεις σημείων από το Δήμο Περιστερίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Αναφερόμαστε στην πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Σοφοκλή Βενιζέλου, ενός δρόμους που ξεκινά από το σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος» και φτάνει στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση.

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε ρεπορτάζ κατά το παρελθόν, η ανάπλαση της Σοφοκλή Βενιζέλου θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.740.000 ευρώ και είχε ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου και το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Μετά από πολύμηνη αναμονή το μεγάλο έργο για την Αγία Τριάδα και το Περιστέρι ξεκίνησε και αναμένεται να “ταλαιπωρήσει” τους κατοίκους της περιοχής για περισσότερο από ένα χρόνο αφού η έκταση του δρόμου είναι μεγάλη.

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τις επιχειρήσεις τις περιοχής αφού θα φυτευτούν δεκάδες δέντρα, θα ενισχυθεί ο φωτισμός, θα σταματήσει η άναρχη στάθμευση μιας και θα οριστούν πολλές θέσεις παρκαρίσματος των οχημάτων και τέλος θα δημιουργηθούν μεγαλύτεροι πεζοδρομιακοί χώροι για τη διευκόλυνση των πεζών όπως και ράμπες ΑΜΕΑ. Τέλος ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί από την αρχή.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο ύψος του γηπέδου του Ατρομήτου και αναμένεται να προχωρήσουν προς το σταθμο Μετρό «Άγιος Αντώνιος».