PeristeriNews.gr
Οικονομία

Tρ. Αλεξιάδης: Εφικτή η είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ


«Εφικτό» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τον στόχο είσπραξης των 2,65 δισ. ευρώ από τον φετινό Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρέμβασης στην ΕΡΤ.

«Ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός» συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης και διαβεβαίωσε ότι το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρυσι.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ του 2017, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «είναι θέμα νέας διαπραγμάτευσης το εάν θα έχουμε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ και του χρόνου», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ θα παραμείνει αμετάβλητος. «Ζήτημα αλλαγής τίθεται μόνο ως προς τη δομή και το περιεχόμενο του φόρου» έσπευσε να διευκρινίσει.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια νέα ρύθμιση». «Η ρύθμιση έγινε και έχει ανακουφίσει αρκετό κόσμο» συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός τέλος, προανήγγειλε παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στο ζήτημα της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων και στο πλαστικό χρήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment