PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Tο 1ο σχολικό τρίμηνο ολοκληρώνουν πάνω από 1.200 προσφυγόπουλα


Πάνω από 1.200 παιδιά προσφύγων και μεταναστών ολοκληρώνουν το πρώτο σχολικό τρίμηνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού, 35 σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν σε καθημερινή βάση παιδιά από 13 κέντρα φιλοξενίας (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Θεσσαλίας, Φθιώτιδας, Ηπείρου, Εύβοιας) προς τα κοντινότερα σχολεία.

Τα σχολεία άνοιξαν για πρώτη φορά την πόρτα τους σε προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας στις 10 Οκτωβρίου 2016. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διασφαλίζει τη μεταφορά των παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας στα κοντινότερα σχολεία παρέχοντάς τους σχολικές τσάντες με τα απαραίτητα τετράδια, στυλό και μολύβια. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «Πολυτομεακή βοήθεια και προστασία σε μετανάστες και πρόσφυγες που αποκλείονται στην Ελλάδα».

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το άνοιγμα των σχολείων για το νέο έτος άλλα 400 προσφυγόπουλα από επιπλέον επτά κέντρα φιλοξενίας θα ξεκινήσουν να φοιτούν στις σχολικές τάξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment