PeristeriNews.gr
Lifestyle

Survivor: Το δηλητηριώδες ψάρι που παραλίγο να φάνε οι διάσημοι


Μεγάλη ήταν η περιέργεια των παιχτών του Survivor για το παράξενο ψάρι που έπιασαν.

Όπως αναφέρει το φόρουμ psarema.net, πρόκειται για την γνωστή “Φούσκα” (ξαδελφάκι του λαγόψαρου) το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον κόσμο.

Η φυσική του άμυνα είναι να φουσκώνει, διογκώνοντας το στομάχι του και να γίνεται έτσι πιο μεγάλο από τους θηρευτές του (το υπόλοιπα ψάρια). Η “φούσκα” μετατρέπεται αργά, σε μια αγκάθινη μπάλα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του Survivor.

Τα αρπακτικά ψαριά που θα έχουν την “ατυχία” να πιάσουν την “Φούσκα”, πριν ή κατά τη διάρκεια του φουσκώματος, μπορεί να πεθάνουν από πνιγμό και όσα καταφέρνουν να την καταπιούν, μπορεί να γεμίσουν τα στομάχια τους με τετροδοτοξίνη. Τα ψάρια αυτά δεν έχουν πάντα θανατηφόρα επίδραση στα μεγάλα αρπακτικά, όπως οι καρχαρίες, αλλά μπορούν να σκοτώσουν τον άνθρωπο που θα τα καταναλώσουν.

Στην Ελλάδα υπάρχει ο μακρινός “ξάδερφος” της “Φούσκας”, ο λαγοκέφαλος, που είναι ένα επίσης τοξικό ψάρι.

Οι “διάσημοι” του Survivor έχουν το προνόμιο να μπορούν να ψαρεύουν, καθώς σε παλαιότερο αγώνισμα είχαν κερδίσει τα σχετικά σύνεργα. Τη “Φούσκα” την έπιασε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, προς έκπληξη όλων.

Όλοι αναρωτήθηκαν αν τρώγεται το συγκεκριμένο ψάρι, ωστόσο, το άφησαν να φύγει μετά από τις παρακλήσεις των γυναικών. Σε περίπτωση που αποφάσιζαν να το ψήσουν, λογικά η παραγωγή θα τους σταματούσε.

https://www.youtube.com/watch?v=WJ-GtuTJ-ks

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment