0
Τετάρτη 1, Ιουλίου 2015

Ριζότο με χταπόδι

13/10/2013 09:00
0 0
0

Ωραίο, γευστικότατο, πλούσιο ριζότο με χταπόδι και ντομάτα. Είναι νηστίσιμο και ταιριάζει σε όλες τις εποχές!

Υλικά

1 κιλό περίπου χταπόδι
4 κουταλιές σούπας ξύδι
3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
4 - 5 κόκκοι πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκέλιδα ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κούπες (καρολίνα) ρύζι
2 κουταλάκια τσαγιού ντοματοπελτέ
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι (όσο σας αρέσει)
5 κούπες περίπου ζεστό νερό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και το ξύδι σε κατσαρόλα να βράσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και λίγο νερό. Όταν βράσει και μαλακώσει (προσοχή να μην παραβράσει) Το βγάζετε από την κατσαρόλα και όταν κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε το χταπόδι. Το τσιγαρίζετε για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και χαμηλώνετε λίγο την φωτιά. Τα σοτάρετε κι αυτά, να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και το γυρίζετε 1 λεπτό περίπου μέσα στο λάδι. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και τον τσιγαρίζετε κι αυτόν άλλο 1 λεπτό. Τέλος σβήνετε με το κρασί.

Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το μισό νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το νερό απορροφηθεί, προσθέτετε κι άλλο, ανακατεύοντας πάλι συχνά. Συνεχίζετε μέχρι να βράσει το ρύζι (θα λασπώσει ελαφρά απέξω, αλλά μέσα θα κρατάει ελάχιστα).

Κατεβάζετε από την φωτιά, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.

blog comments powered by Disqus
Δείτε παρόμοια άρθρα
0
Πολύ υγιεινή συνταγή, για ψητό ψάρι με ελαιόλαδο.
0
Το ψαρονέφρι είναι καθαρό φιλέτο χοιρινού και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε δύο μερίδες στα κάρβουνα με κόκκινη σάλτσα.
0
Είναι κλασικό κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό, η συνταγή πετυχαίνει πάντα.
0
Μια συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο κοτόπουλο που φτιάξατε ποτέ.
0
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα.
0
Ακόμα και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη μαγειρική, το χταπόδι στιφάδο, αν και φαίνεται δύσκολο δεν είναι.
0
Υπάρχουν πολλές συνταγές για αυτό το πιάτο.
0
Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα.
0
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο τώρα το φθινόπωρο από τα λαδερά, και οι μπάμιες είναι πρωταγωνίστριες στην κατηγορία τους.
0
Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη για τσιπούρες (ή συναγρίδες ή φαγκρί ).
Δημοσκόπηση
Μνημόνιο ή ρήξη;
Νέο μνημόνιο με μέτρα
Ρήξη με χρεωκοπία
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Ιούλιος 2015
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Στείλτε μας την εκδήλωση σας
για να καταχωρηθεί στην Agenda μας
info@peristerinews.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΑ
ΖΩΔΙΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
Μία πολύ τυχερή ημέρα ξημερώνει για εσένα με την Σελήνη να κινείται στον Λέοντα και με λίγη παραπάνω προσπάθεια από τη μεριά σου, οι στόχοι σου μπορούν να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης. Λίγη προσοχή μόνο χρειάζεται στην διατήρηση του μέτρου!Αισθηματικά Τα πράγματα κινούνται με ταχείς ρυθμούς και ο σύντροφός σου θα σε εκπλήξει με πρωτοβουλίες και προτάσεις, που αφορούν το μέλλον σας. Αν είσαι αδέσμευτος, το πλανητικό σκηνικό λειτουργεί υπέρ σου. Πάρε...
Η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00 - 18.00
Για να δείτε και να βρείτε τα νοσοκομεία που εφημερεύουν
Για να δείτε και να βρείτε τα φαρμακεία που εφημερεύουν
Μπήκαν στην ζωή μας πριν από μερικά χρόνια και κατάφεραν να την κάνουν ευκολότερη, αφού καθημερινά μας απαλλάσσουν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες
Πρωτότυπες συνταγές για το καθημερινό σας τραπέζι
Πολύ υγιεινή συνταγή, για ψητό ψάρι με ελαιόλαδο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
PeristeriNews.gr
Newsletter
Γραφτείτε στην Mailing List μας και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στο Περιστέρι.
Όροι Χρήσης
Peristeri News, Online News Agency, 2010 - 2012 All Rights Reserved, Web Portal Design & Development by