0
Δευτέρα 1, Σεπτεμβρίου 2014

Ριζότο με χταπόδι

13/10/2013 09:00
0 0
0

Ωραίο, γευστικότατο, πλούσιο ριζότο με χταπόδι και ντομάτα. Είναι νηστίσιμο και ταιριάζει σε όλες τις εποχές!

Υλικά

1 κιλό περίπου χταπόδι
4 κουταλιές σούπας ξύδι
3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
4 - 5 κόκκοι πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκέλιδα ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κούπες (καρολίνα) ρύζι
2 κουταλάκια τσαγιού ντοματοπελτέ
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι (όσο σας αρέσει)
5 κούπες περίπου ζεστό νερό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και το ξύδι σε κατσαρόλα να βράσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και λίγο νερό. Όταν βράσει και μαλακώσει (προσοχή να μην παραβράσει) Το βγάζετε από την κατσαρόλα και όταν κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε το χταπόδι. Το τσιγαρίζετε για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και χαμηλώνετε λίγο την φωτιά. Τα σοτάρετε κι αυτά, να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και το γυρίζετε 1 λεπτό περίπου μέσα στο λάδι. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και τον τσιγαρίζετε κι αυτόν άλλο 1 λεπτό. Τέλος σβήνετε με το κρασί.

Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το μισό νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το νερό απορροφηθεί, προσθέτετε κι άλλο, ανακατεύοντας πάλι συχνά. Συνεχίζετε μέχρι να βράσει το ρύζι (θα λασπώσει ελαφρά απέξω, αλλά μέσα θα κρατάει ελάχιστα).

Κατεβάζετε από την φωτιά, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.

blog comments powered by Disqus
Δείτε παρόμοια άρθρα
0
Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη για τσιπούρες (ή συναγρίδες ή φαγκρί ).
0
Το κοτόπουλο με φέτα και κρεμμύδια είναι ένα εύκολο φαγάκι που μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάποιο ζυμαρικό, πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
0
Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με θαλασσινά: γαρίδες, καλαμαράκια, σουπιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας.
0
22/12/2013 09:00
Πεντανόστιμοι και αφράτοι κουραμπιέδες.
0
Ο μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της ανατολής.
0
Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο το κουνέλι στιφάδο.
0
Μια πολύ καλή συνταγή που στρώνει στομάχι και λαιμό.
0
04/08/2013 00:00
Τα αχνιστά μύδια είναι ένας από τους πιο εύκολους μεζέδες για το ούζο και το τσίπουρο, αλλά κι ένα νόστιμο πρώτο πιάτο.
0
Εμφανίσιμο και με ωραία γεύση!
Δημοσκόπηση
Πώς σας φαίνονται οι νέες τιμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;
Ακριβές
Αναμενόμενες
Λογικές
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Σεπτέμβριος 2014
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Στείλτε μας την εκδήλωση σας
για να καταχωρηθεί στην Agenda μας
info@peristerinews.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΑ
ΖΩΔΙΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
Σήμερα θα αισθάνεσαι πολύ καλά και θα αποφασίσεις να κάνεις πράγματα, τα οποία ανέβαλες τις προηγούμενες μέρες. Καλό θα είναι να τολμήσεις κάποιες συζητήσεις, παρόλο που ξέρεις ότι είναι ψυχοφθόρες, γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις τις προθέσεις που έχουν οι άλλοι για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.Αισθηματικ΄σ Όσες διαφωνίες και αν έχεις με τον σύντροφό σου, μην ξεχνάς ότι σε συμβουλεύει για το καλό σου. Οι καλές του προθέσεις του, αν μη τι άλλο, πρέπει να είναι...
Η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00 - 18.00
Για να δείτε και να βρείτε τα νοσοκομεία που εφημερεύουν
Για να δείτε και να βρείτε τα φαρμακεία που εφημερεύουν
Μπήκαν στην ζωή μας πριν από μερικά χρόνια και κατάφεραν να την κάνουν ευκολότερη, αφού καθημερινά μας απαλλάσσουν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες
Πρωτότυπες συνταγές για το καθημερινό σας τραπέζι
Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη για τσιπούρες...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
PeristeriNews.gr
Newsletter
Γραφτείτε στην Mailing List μας και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στο Περιστέρι.
Όροι Χρήσης
Peristeri News, Online News Agency, 2010 - 2012 All Rights Reserved, Web Portal Design & Development by