• Τετάρτη, 25 Απρίλιος, 2018
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Κάλεσμα σε σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου

24, Απρίλιος, 2017 @ 19:00

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΟ ΚΥΒΕ (ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1)

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες,

Η μεγαλοεργοδοσία και οι πολυεθνικές με βασική επιδίωξη την αύξηση των κερδών τους, παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εξασφαλίζουν το στόχο τους.

Αξιολόγηση, εσωτερικοί κανονισμοί, ατομικές συμβάσεις με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίηση, δουλειά – λάστιχο, μισθοί πείνας, απληρωσιά, πολεμικές συγκρούσεις, συνθέτουν μια ασφυκτική κατάσταση για κάθε εργαζόμενο.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός .

      Απαντάμε στην επίθεση αυτή με την οργάνωση της πάλης, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Απαντάμε  με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας απέναντι στα  νέα μέτρα λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να σαρώσει ότι έχει απομείνει όρθιο και είναι μέτρα φοροληστείας για τον λαό και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο,  παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, θεσμοθέτηση υπο-κατώτερου μισθού σε βάρος της νέας γενιάς .

Να απαιτήσουμε:

– Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

-Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής χρυσής αυγή.

             Συνεχίζουμε στη γραμμή ρήξης και ανατροπής με Κυβέρνηση – Ε.Ε.- κεφάλαιο.

    Απομονώνουμε  τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που καθημερινά με τη στάση του επιβεβαιώνει τον επιζήμιο και υπονομευτικό ρόλο του. Καλλιεργεί τον συμβιβασμό,  την απογοήτευση, το χαμήλωμα των απαιτήσεων.

    Παλεύουμε  με προμετωπίδα,  τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας απαιτούμε όσα μας κατάργησαν. Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα, δεν τα χαρίζουμε.

 

    Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της

1ης Μάη, είμαστε σε ετοιμότητα σε οποιαδήποτε εξέλιξη να απαντήσουμε με απεργιακό ξεσηκωμό.

Όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα 10:00 π.μ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24, Απρίλιος, 2017
Ώρα:
19:00
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

ΚΥΒΕ Περιστερίου
Εθνάρχου Μακαρίου 1
Περιστέρι, Ελλάδα
+ Χάρτης Google