PeristeriNews.gr
Οικονομία

Eurogroup: Αναζήτηση αμοιβαίου συμβιβασμού


Τη δυνατότητα περαιτέρω γεφύρωσης της απόστασης που τους χωρίζει θα αναζητήσουν στο σημερινό Eurogroup ελληνική κυβέρνηση και δανειστές.

Ο αμοιβαίος συμβιβασμός, εφόσον επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Από την άποψη αυτή, πρόσθετο ενδιαφέρον και βαρύτητα αποκτούν οι συναντήσεις με τους κορυφαίους των δανειστών που ακούγεται πως θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, δηλαδή.

Το οικονομικό επιτελείο προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση με στόχο να διαπιστωθεί σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση, κάτι που θα ανακοινωθεί, γεγονός που θα ανάψει με τη σειρά του το «πράσινο φως» για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Με επόμενο «σταθμό», τη διαπίστωση τεχνικής συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας την 7η Απριλίου, πιστεύει η ελληνική πλευρά.

Έχει ήδη, άλλωστε, καλυφθεί μέρος της απόστασης που χώριζε τις δύο πλευρές: έχουν, έτσι, συγκλίνει στο μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού, στα δημοσιονομικά μεγέθη για το 2018 και στον προγραμματισμό του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Αντιθέτως, σε εκκρεμότητα παραμένουν τα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις), καθώς γνωστή είναι η στάση στα θέματα αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το αφορολόγητο, τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις και τα ενεργειακά. Διαφωνίες που πρέπει να παραπεμφθούν στην πολιτική διαπραγμάτευση, δεν είναι λίγοι αυτοί που το ζητούν, πλέον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment