PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Η Ιταλία άφησε εκτός συνέχειας τους πρωταθλητές Ισπανούς


Η squadra azzura του Αντόνιο Κόντε έπαιξε σαν πρωταθλήτρια και δεν επέτρεψε στην Ισπανία να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του ευρωπαϊκού τίτλου της για τρίτη συνεχή φορά, αφού οι Ίβηρες ήταν νικητές τόσο το 2008 όσο και το 2012.

Η Ιταλία, με την πολύ βαριά φανέλα, έδωσε ένα αληθινό μάθημα στους «φούριας ρόχας», τους νίκησε 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στο Μπορντό, στις 2 Ιουλίου, ενώ η ομάδα του Βιθνέντε Ντελ Μπόσκε θα πάρει αύριο το αεροπλάνο της επιστροφής.

Παράλληλα, οι azzuri πήραν τη ρεβάνς από τους αντιπάλους τους για τη συντριβή (0-4) στον τελικό του Κιέβου, το 2012, κλείνοντας τον κύκλο μιας ομάδας η οποία είχε χαρακτηριστεί ως η κορυφαία του 21ου αιώνα, έχοντας κατακτήσει μεταξύ των δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και το Μουντιάλ, το 2010.

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και ήταν η Ιταλία, που είχε μπλοκάρει όλο το παιχνίδι των Ισπανών με το αριστοτεχνικό στήσιμο του Κόντε, το οποίο βασίστηκε στις πολύ πυκνές γραμμές και τις συνεχείς αλληλοκαλύψεις.

Οι νικητές απείλησαν στο 12΄ με εντυπωσιακό ψαλίδι του Τζακερίνι στο δοκάρι, ύστερα από απόκρουση του Ντε Χέα, με τον Τούρκο διαιτητή Τσακίρ να καταλογίζει επιθετικό φάουλ.

Στο 33΄ και σε φάουλ του Έντερ ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκρουσε ασταθώς, πρόλαβε και τον Τζακερίνι που βγήκε πρώτος στο «ριμπάουντ» αλλά ο Κιελίνι ήταν πιο γρήγορος από τον Πικέ και άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ντε Χέα κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο 45΄ αποκρούοντας εξαιρετικά σουτ του Τζακερίνι και στο 55΄ νίκησε τον Έντερ σε τετ α τετ.

Σταδιακά η Ισπανία άρχισε να πιέζει, αλλά στην πιο σημαντική ευκαιρία της στο παιχνίδι βρήκε απέναντί της τον Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» στο 90΄ με σπουδαία απόκρουση σε προσπάθεια του Πικέ, για να διαμορφώσει δευτερόλεπτα ύστερα το τελικό 2-0 ο Πελέ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment