PeristeriNews.gr
Αθλητικά

EURO 2016: Η Ισλανδία απέκλεισε τους Άγγλους


Η Ισλανδία δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς νίκησε 2-1 (με ανατροπή) την Αγγλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016, αφήνοντας εκτός συνέχειας τα «τρία λιοντάρια» και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ποδοσφαιρική ιστορία της απομακρυσμένης νήσου.

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στη Νίκαια για τους Άγγλους, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Στέρλινγκ ανατράπηκε από τον Χάλντορσον στην περιοχή και ο Ρούνεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάλντορσον ανοίγοντας το σκορ.

Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη για τους παίκτες του Ρόι Χότζσον, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από πλάγιο, ο Άρνασον πήρε την κεφαλιά και ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον με προβολή ισοφάρισε, ενώ στο 18΄ ο Σίγκθορσον έδωσε προβάδισμα στους «ψαράδες» με σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία πίεζε αλλά ήταν οι ποδοσφαιριστές του Λάγκερμπακ που έχασαν τις ευκαιρίες. Στο 55΄ «ψαλίδι» του Ρ. Σίγκουρντσον απέκρουσε ο Χαρτ, ενώ στο 83΄ είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Γκούναρσον, σε μια μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του, που τελικά κατακτήθηκε μάλλον άνετα αφού απόψε η Αγγλία ήταν… αλλού.

Οι εκπληκτικοί Σκανδιναβοί, που είχαν εντυπωσιάσει από τον φιλικό αγώνα με την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν από μερικούς μήνες (νίκησαν 3-2), θα αντιμετωπίσουν στους «8» τη Γαλλία, στο «Παρκ ντε Πρενς» στο Παρίσι (22:00) την Κυριακή 3 Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment