PeristeriNews.gr
Οικονομία

51.313 ευρώ καλείται να πληρώσει για τον ΕΝΦΙΑ το «Χαμόγελο του Παιδιού»


ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους 57.313,31 ευρώ, καλείται να καταβάλει το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα που εστάλη σήμερα το πρωί, στη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, σε δηλώσεις του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, δήλωσε ότι είχε λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, «πως θα καταβληθεί νομοθετική προσπάθεια προκειμένου να απαλλαγούν από φόρους, όσες οργανώσεις προσφέρουν ουσιαστικό έργο».

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, ενώ σημείωσε ότι η οργάνωση, από την ίδρυσή της έως σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υπηρεσίες και υλοποιώντας δράσεις στήριξης των κρατικών δομών και θεσμών.

«Είναι άδικο να πληρώνουμε φόρους, τη στιγμή που κάθε ένα ευρώ φορολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σωθούν παιδιά», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος και ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να του δείξουμε το έργο μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο περσινός ΕΝΦΙΑ για το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε διαμορφωθεί σε 43.240 ευρώ – ποσό, το οποίο καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment