PeristeriNews.gr
Κοινωνία

2η ΤΟΜΥ Περιστερίου: Δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας


Η Τοπική Μονάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) είναι μια νέα δημόσια δομή, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πολίτες. Αποτελείται από οικογενειακούς γιατρούς (γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδίατρους), νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η 2η Τ.ΟΜ.Υ. Περιστερίου βρίσκεται στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας (Αινείου 12 & Ατρειδών, Άγιος Ιερόθεος) και υποδέχεται τους πολίτες καθημερινά 08:00 με 15:00 (τηλ.: 2105785944, e-mail: tomyperisteri2@2dype.gr).

Παροχές προς τους πολίτες:

  • Δωρεάν διάγνωση, αντιμετώπιση συνήθων προβλημάτων υγείας, συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων και παραπομπή σε άλλα επίπεδα του συστήματος υγείας από τον οικογενειακό γιατρό που λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας
  • Εκπαίδευση των ασθενών για αυτοφροντίδα και περιοδική παρακολούθηση χρόνιων ασθενών
  • Διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου και εμβολιασμού στην κοινότητα
  • Προσφορά υπηρεσιών με σκοπό την πρόληψη και τη διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων

Η εγγραφή σε Τ.ΟΜ.Υ. και η παρακολούθηση από οικογενειακό γιατρό δεν διακόπτει τη σχέση ενός ασθενούς που πάσχει από χρόνιο νόσημα με τον θεράποντα γιατρό του. Ο εξειδικευμένος γιατρός  μπορεί να συνεργάζεται με τον οικογενειακό γιατρό για την πληρέστερη παρακολούθηση του ασθενούς.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοικοι του δήμου Περιστερίου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Φωτοτυπία ΑΜΚΑ (από το βιβλιάριο υγείας ή εκτύπωση από το www.amka.gr)
3. Φωτοτυπία αποδεικτικού διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. λογαριασμός Δ.Ε.Η ή εκκαθαριστικό εφορίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται η διεύθυνση κατοικίας και συμπληρώνεται στη γραμματεία) που θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως στη γραμματεία της 2ης Τ.ΟΜ.Υ Περιστερίου (Αινείου 12 & Ατρειδών), στο ισόγειο. Ένα άτομο μπορεί να εγγράψει και άλλους μόνο αν είναι νομίμως εξουσιοδοτημένο. Τα παραπάνω δικαιολογητικά προσκομίζονται για κάθε μέλος σε αντίστοιχα αντίγραφα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment