PeristeriNews.gr
Δημοτικά

1000 καταστήματα έβαλαν «λουκέτο» στην πόλη του Περιστερίου


«Πυρά» της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, Βασιλικής Μαλλιοστάθη, προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Τη δεινή κατάσταση που έχει πλέον περιέλθει ο εμπορικός κόσμος του Περιστερίου, επισημαίνει με δηλώσεις της, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Βασιλική Μαλλιοστάθη.

Αφορμή για το ξέσπασμα της κας Μαλλιοστάθη ήταν η πρόσφατη κινητοποίηση, που μπορεί μεν να είχε ικανοποιητική συμμετοχή από τους ντόπιους καταστηματάρχες, αλλά υπήρξαν αρκετές περιοχές στην πόλη του Περιστερίου, που δεν συμμετείχαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου επικρίνει τους συγκεκριμένους συναδέλφους της ότι δεν είναι δυνατόν να μη συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και θα πρέπει να αποκτήσουν τοπική συνείδηση, ξεκαθαρίζοντας ότι αν κλείσουν τα καταστήματά τους μια μέρα δεν θα χάσουν τους πελάτες τους.

Αδιαφορία

Θεωρεί ότι η πόλη του Περιστερίου αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με άλλες περιοχές, ενώ κατακρίνει το γεγονός ότι υπάρχει αδιαφορία απ’ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ανεξάρτητα από τις παρατάξεις, για να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς.

Μάλιστα, η ίδια δεν θυμάται τα τελευταία χρόνια να υπήρχε κάποια παρέμβαση υπέρ τους για τα συμφέροντά τους και έχουν αφήσει στο έλεος των Κυβερνήσεων την περιοχή μας.

Η κα. Μαλλιοστάθη κάνει λόγο για αδράνεια των αιρετών της πόλης, καθώς το παραεμπόριο και τα εμπορικά πανηγύρια γίνονται δίπλα στα καταστήματα και σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο να κλείνουν ή να φεύγουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι τείνει η τάση το Περιστέρι να μετατραπεί σε «στοκατζίδικο».

«Λουκέτα»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περίπου 1000 επιχειρήσεις στην πόλη μας έχουν κλείσει ή έχουν μεταφερθεί σ’ όλες περιοχές του λεκανοπεδίου, δηλαδή σε ποσοστό που αγγίζει το 30%. Μεγάλες φίρμες της αγοράς έφυγαν σε άλλες περιοχές.

Όλα δείχνουν ότι η αγορά του Περιστερίου δεν μπορεί να καλύψει τα υπέρογκα ενοίκια, ενώ το μείζον πρόβλημα της οικονομικής κρίσης εντείνουν τα τοπικά προβλήματα από την έλλειψη χώρων πάρκινγκ και η καθυστέρηση στη λειτουργία των νέων σταθμών Μετρό.

Για τα υπόγεια πάρκινγκ στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο η κα. Μαλλιοστάθη πιστεύει ότι είναι αδιανόητο να δίνονται για χρήση μόνο στους δημοτικούς υπαλλήλους και όχι στους καταναλωτές, που θέλουν να επισκεφθούν τα καταστήματα της πόλης μας.

Η άσχημη κατάσταση αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι οι μεγάλες ερευνητικές εταιρίες πλέον δεν προτείνουν την πόλη μας για την ίδρυση και λειτουργία ενός καταστήματος, κάτι που φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει η τοπική αγορά.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στο φαινόμενο μέσα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου να ανοίγουν ανεξέλεγκτα καφετέριες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα πρόσβασης στα εμπορικά καταστήματα από τη συσσώρευση των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια.

«ΓΕΩ-ΒΑΣΗ»

Κατά τα άλλα, το τελευταίο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων τη λεγόμενη «ΓΕΩ-ΒΑΣΗ», που είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα ψηφιακής απεικόνισης και χαρτογράφησης του εμπορίου, όπου θα τοποθετούνται όλες οι έρευνες και οι μελέτες όλων των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, της κεντρικής διοίκησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της γενικότερης επικοινωνίας του Εμπορικού Συλλόγου έχει δημιουργηθεί ένας διαδικτυακός τόπος, προκείμενου να υπάρχει ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να κυριαρχήσει η τοπική συνείδηση κατά την κα. Μαλλιοστάθη, καθώς υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών που παίρνουν τα χρήματα από την πόλη του Περιστερίου και τα διαθέτουν σε άλλες περιοχές.

Όσον αφορά τους καταστηματάρχες θα πρέπει πρωτίστως να κρατήσουν τους καταναλωτές στην τοπική αγορά με πρωτοποριακές ενέργειες και να μην αφήνουν να χάνουν πελάτες σε άλλες αγορές του λεκανοπεδίου.

Πρέπει οι ντόπιοι επιχειρηματίες με ποιοτικά και νέα εμπορεύματα να βγουν δυναμικά και να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις, πάντα με προμετωπίδα την σωστή εξυπηρέτηση του καταναλωτή, που δεν μπορούν να παρέχουν τα πολυκαταστήματα.

Τέλος, δεν παραλείπει να ζητήσει τη συσπείρωση όλων των συναδέλφων της στις τάξεις του Εμπορικού Συλλόγου, προκειμένου μέσα από τη συναδελφική αλληλεγγύη να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment