PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Όπως θέλει, όπου θέλει, με όποιον θέλει…


Πρέπει να βάλει δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά στην Τούμπα για να κερδίσει; Το κάνει. Πρέπει να παίξει άμυνα μέσα στο AEL FC Arena, γιατί απλά δεν του βγαίνει το παιχνίδι; Το κάνει. Πρέπει να σκοράρει τέσσερα γκολ εκτός έδρας για να νικήσει; Θα το κάνει. Πρέπει να βάλει ένα γκολ εντός έδρας; Κι αυτό θα το κάνει. Μην το ψάχνετε, ο φετινός Ατρόμητος είναι παντός καιρού…

Για την ακρίβεια, ο Ατρόμητος του Γιώργου Κορακάκη είναι παντός καιρού και… έδρας, καθώς έχει καταφέρει έπειτα από μια τριάδα εκτός έδρας αγώνων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ) όχι μόνο να μην τεθεί νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση της πεντάδας, αλλά να βρεθεί σε θέση ισχύος. Με τη νίκη στην Τούμπα απλά «ρέφαρε» την ήττα από τον Παναιτωλικό (και η πορεία της ομάδας του Αγρινίου αποτελεί ακόμα ένα «καρφί» για τον Τραϊανό Δέλλα) και η χθεσινή επί της ΑΕΛ έχει δώσει και το «κάτι» παραπάνω, ώστε ψυχολογικά και ουσιαστικά να μην φαίνεται πίσω στη βαθμολογία σε ένα πρωτάθλημα που είναι πέρα έως πέρα αλλοιωμένο.

Η Super League βρίσκεται στη 13η αγωνιστική, έχουν παιχτεί 10 αγώνες και υπάρχουν ομάδες (Ατρόμητος) που έχουν παίξει μόλις 4 ματς εντός έδρας και άλλες που έχουν παίξει 6 (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός) και έχουν πάρει την απαραίτητη φόρα για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Τι συμπέρασμα έχει προκύψει από αυτή τη σειρά αγώνων; Το είπε και ο Γιώργος Κορακάκης στη συνέντευξη Τύπου… «Σήμερα κερδίσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει. Κάναμε άμυνα για 35 λεπτά», παραδέχθηκε ο κόουτς μετά το ματς, αποδεχόμενος ουσιαστικά το γεγονός ότι ο ίδιος και οι παίκτες του έπρεπε να προσαρμοστούν στις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, καθώς η νίκη δεν θα ερχόταν με τον τρόπο των προηγούμενων αγώνων.

Πολλοί θα πουν ότι ο Ατρόμητος δεν κράτησε μπάλα, πιέστηκε πάρα πολύ κλπ. κλπ. Ισχύουν όλα αυτά, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν δύο ομάδες και πάντα υπάρχουν άλλοι 11 ποδοσφαιριστές εκτός της ομάδας που μπορεί να υποστηρίζει ο καθένας. Η ΑΕΛ, λοιπόν, που έχει ένα τέτοιο γήπεδο, με κόσμο, με φανέλα έχει βρεθεί στην 3η θέση από το τέλος με μόλις 9 βαθμούς και η νίκη για την ίδια ήταν μονόδρομος. Ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο ότι θα παλεύει κάθε φάση στο 100%, ότι θα βγάλει ψυχή, ότι θα πιέσει όσο δεν πάει. Το θέμα ήταν ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένα επιθετικό πλάνο από πλευράς Θεσσαλών (βαθιά μπαλιά κι αν προκύψει ένα… ριμπάουντ, όπως παραδέχθηκε και ο Σάκης Τσιώλης) κι έτσι όλα κρίθηκαν στο καθαρό μυαλό και στις στιγμές, με τους παίκτες του Ατρόμητου να μένουν όρθιοι.

Έτσι, λοιπόν, οι Περιστεριώτες έχουν νικήσει δύο ματς εντός έδρας (Αστέρας Τρίπολης, Βέροια) στο όριο του 1-0, δύο ματς στη Θεσσαλονίκη, διαφορετικών απαιτήσεων στα οποία ουδέποτε κλείστηκε, πήρε ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ που μπορούσε αρχικά να το χάσει 3-0 και στο τέλος παραλίγο να το κερδίσει με 3-2 (καρμπόν της Τούμπας) και χθες στη Λάρισα έπαιξε άμυνα. Μια ομάδα που θέλει να επανέλθει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη πρέπει να ξέρει να προσαρμόζεται στις συνθήκες του κάθε ματς και αυτό το έχει δεδομένα ο Ατρόμητος. Και για να ειπωθούν κι όλα, οι Περιστεριώτες έπαιξαν 35′ άμυνα κι όχι 95′. Δεν έκανε καθυστερήσεις, δεν έπεφταν κάτω οι παίκτες του. Σεβάστηκε με άλλα λόγια τον αντίπαλο και πάνω από όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Κάτι για παράδειγμα δεν έχουν κάνει άλλες ομάδες, όταν έρχονται στο Περιστέρι.

Το χθεσινό ήταν το 10ο ματς του Γιώργου Κορακάκη στον πάγκο του Ατρόμητου και κάποια πράγματα από αυτά που θέλει ο ίδιος βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

  • Κατ’ αρχήν, αυτό που επιζητούσε ήταν η ισορροπία μεταξύ των γραμμών. Έως ένα βαθμό έχει γίνει (όχι στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος ο προπονητής), ωστόσο καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με αυτό το συνονθύλευμα των δύο πρώτων αγωνιστικών.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός της ομάδας ήθελε να φτιάξει τον χαρακτήρα της ομάδας και να στοχεύει σε ΟΛΑ τα παιχνίδια στη νίκη. Τα αποτελέσματα μιλούν και παράλληλα μιλούν οι ίδιοι οι παίκτες που βγήκαν μπροστά, δίνοντας απαντήσεις σε όσους «εχθρούς» και… φίλους τους θεωρούσαν τελειωμένους.
  • Τρίτον, ο Γιώργος Κορακάκης ήθελε να δει τον Ατρόμητο να σκοράρει, να βάζει γκολ, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος πανηγύριζε με τα… κόρνερ. Οι Περιστεριώτες έχουν 12 γκολ σε 10 αγώνες και επί Κορακάκη 12 γκολ σε 8 ματς, που σε ένα εξ αυτών έμεινε στο μηδέν (κόντρα στην Ξάνθη), επειδή ο στόχος στα Πηγάδια ήταν η ισοπαλία και εκεί το πήγε ο προπονητής. Ας μην αναφερθούμε καν στο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς και γκολ μπήκε και ευκαιρίες έγιναν.
  • Τέλος, στην κάμερα του peristerinews.gr είχε δηλώσει: «Θέλουμε τον Ατρόμητο επιθετικό, ανταγωνιστικό και στα παιχνίδια που μπορεί να κυριαρχεί να το κάνει και στα υπόλοιπα να είναι εφάμιλλος του αντιπάλου και να προσπαθεί πάντα για τη νίκη». Σε όλη αυτή την πρόταση συνοψίζεται η χθεσινή εικόνα στο ματς με την ΑΕΛ, άρα σε ακόμα ένα στοιχείο, όσα δουλεύονται στην προπόνηση, βγαίνουν στο γήπεδο.

Πλέον, το πρόγραμμα φέρνει στον δρόμο του Ατρόμητου τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που με τις υπάρχουσες συνθήκες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν στα μέσα της εβδομάδας. Θα είναι κρίμα για την αξία ενός τέτοιου ματς, μεταξύ αυτών των αντιπάλων, να μην έχει έχει δικαίωμα ο κόσμος να το δει από κοντά, χωρίς μάλιστα να έχει συμβεί το παραμικρό επεισόδιο με τον κόσμο, σε μια συγκυρία που η προσέλευση αναμενόταν σε επίπεδα… Αστέρα Τρίπολης στο τελευταίο ματς των play-off το 2013.

Παρά την κακή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, θα είναι λάθος για τον οποιοδήποτε προσπαθήσει να χαρακτηρίσει φαβορί τον Ατρόμητο. Οι «πράσινοι» έχουν νέο προπονητή και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι «μεγάλες» ομάδες προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση σε όλα τα ματς. Ναι μεν το μομέντουμ δείχνει… άσο, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο.

Υ.Γ.: Ο Φυτανίδης στη φάση του 1-1 κάνει αυτό δεν έκανε ο… Κάνιας. Φέρεται έξυπνα, καθώς ξέρει ότι οποιαδήποτε επαφή κάνει εκεί, επιφέρει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες από το 47′. Οπότε, καλύτερα να αφήσει τον Ναζλίδη να περάσει και να περιμένει την αλληλοκάλυψη, παρά να δει την κόκκινη κάρτα, χάνοντας και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. 1: Δημοσιογράφος στη Λάρισα, παραλίγο να καταφέρει να βγάλει τον Κορακάκη από τα ρούχα του. Απίθανα πράγματα! Να θυμίσουμε ότι ο προπονητής του Ατρόμητου δεν είπε το παραμικρό στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. 2: Στη Λάρισα όντως το πιστεύουν ότι ο Κομίνης έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, φωνάζοντας για χέρι(!) του Τόνσο στο πρώτο γκολ.

Υ.Γ. 3: Απίστευτη επέμβαση του Γκορμπούνοφ στο 8′! Είναι ο πρώτος αγώνας που πραγματικά ο Λευκορώσος έχει ρόλο στο τρίποντο.

Υ.Γ. 4: Όταν ένας προπονητής έχει καταφέρει να κάνει τον Λε Ταλέκ να κάνει τάκλιν στο κόρνερ, τότε πράγματι κάνει δουλειά. Και μην ξεχνιόμαστε. Σε 4 συνεχόμενα ματς έχει σκοράρει ο Γάλλος, απλά έχουν μετρήσει τα 3.

Υ.Γ. 5: Ο Χαβιέρ Ούμπιντες σε κάθε αγώνα είναι όλο και πιο συγκινητικός. Χθες ήταν μακράν του 2ου ο MVP του αγώνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment