PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ψηφίστηκε με 153 «ναι» το πολυνομοσχέδιο


Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία (153 «ναι») έναντι σύσσωμων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (128 «όχι») υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών είχαν τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών. Τα δύο αυτά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 280 βουλευτές, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε την θετική του ψήφο σε όλα τα αντίμετρα.

«Παρών» στο άρθρο 56, το οποίο ρυθμίζει τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και τονίζοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα, ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε γραπτή δήλωση της η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε:

«Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου, έναντι των άλλων, τα οποία και υπερψηφίζω. Ούτε όμως συμψηφίζει τίποτα.

Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας την κυβέρνηση, ούτε προτίθεμαι να δώσω «όπλα» σε κανέναν και για τίποτα.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατο του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την κ. Χριστοδουλοπούλου και έδειξε την κατανόησή του.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι 153 συνεχίζουμε όλοι μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Kώστας Ζαχαριάδης.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Aλ. Τσίπρας: Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας, η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.

Όπως πρόσθεσε, είναι πλέον η σειρά των δανειστών «να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο, όπως κάναμε κι εμείς».

«Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment