PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων λόγω κακοκαιρίας


«Ποδαρικό» με χιόνια, παγετό, αλλά και πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας θα κάνει το νέο έτος.

«Ποδαρικό» με χιόνια, παγετό, αλλά και πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας θα κάνει το νέο έτος.

Σε πολλές οδικές αρτηρίες της χώρας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σε πολλούς δρόμους οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Αττική διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται:

– Περιφ. Οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης, ύψος Σ.Ν. Πεντέλης ¨414¨, έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.

– Λεωφ. Πάρνηθας, από 22ο χλμ. (Τελεφερικ) – εως το Καζίνο.

– Επ.Ο. Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων.

– Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, από το 4ο χλμ στο ύψος της Μάνδρας (ρεύμα προς Θήβα) και το 30 χλμ (ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και σε όλο το δημοτικό, επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο, του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Πολύωρη ταλαιπωρία βίωσαν οι οδηγοί που ταξίδευσαν χθες τη νύχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω διακοπών κυκλοφορίας που σημειώθηκαν στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα Ι.Χ. να παραμείνουν επί ώρες ακινητοποιημένα.

Όλα ξεκίνησαν χθες λίγο μετά τις 22.00, όταν μια νταλίκα που κινείτο με κατεύθυνση την Αθήνα δίπλωσε στο 105ο χλμ κοντά στο Ακραίφνιο. Η κυκλοφορία διακόπηκε επί περίπου 10 λεπτά, ενώ μέχρι να απομακρυνθεί η νταλίκα από το οδόστρωμα η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν επί ώρες από ένα ρεύμα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη βραδυπορία.

Λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα στο ίδιο σημείο της Εθνικής ντεραπάρισε λεωφορείο που κινείτο επίσης προς Αθήνα με συνέπεια να διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία.

Ι.Χ. και φορτηγά που κινούνταν προς Αθήνα παρέμειναν ακινητοποιημένα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Περίπου στις 7.00 το πρωί γερανός που έφτασε στο σημείο απομάκρυνε το λεωφορείο, ενώ χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για επανέλθει η ομαλή ροή αφού εκατοντάδες φορτηγά και Ι.Χ. είχαν παραμείνει εγκλωβισμένα για περισσότερο από τρεις ώρες στο εθνικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτήν τη στιγμή η κυκλοφορία εξελίσσεται ομαλά.

Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης στη Κύθηρα

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά προβλήματα που προέκυψαν στην ηλεκτροδότηση, από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, έγινε γνωστό πως αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών του νότιου τμήματος του νησιού των Κυθήρων μετά από ολονύχτιες προσπάθειες του προσωπικού της ΔΕΗ στο νησί.

Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα όμως σημειώνονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment