PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Σθεναρή αντίσταση σε ό,τι υπονομεύει τη Δημοκρατία


Την ανάγκη να υπάρξει σθεναρή αντίσταση σε ό,τι υπονομεύει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε μήνυμά της με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

«Γνωρίζουμε», πρόσθεσε, «ότι μόνο η γνήσια και αξιακή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη δράση των αρρωστημένων μυαλών που υπονομεύουν και αρνούνται τη Δημοκρατία».

Ακόμη, τόνισε ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτό αποτελεί ιστορικό νόμο». «Χρειαζόμαστε διαρκή ετοιμότητα και θέληση. Και βλέποντας τριγύρω μας, πρέπει να συνομολογήσουμε ότι μεγάλη απειλή των ελευθεριών μας είναι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός τα ψέματα και η δημαγωγία», συνέχισε.

Ακόμη, η κ. Γεννηματά ανέφερε τα εξής:

Πέρασε μισός αιώνας από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και την επιβολή δικτατορίας που σταμάτησε για επτά χρόνια το ρολόι της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στη χώρα μας και οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου.

Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, για να ξεκινήσει πάλι ο χρόνος, η ζωή, η ελευθερία, τα όνειρα των ανθρώπων.

Ιδιαίτερα αυτούς που έχασαν την ζωή τους. Αυτούς που βασανίστηκαν, αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να γλιτώσουν αλλά και να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενημερώνοντας την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο για το δίκιο του λαού μας.

Στα 50 χρόνια που μεσολάβησαν από την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου 1967, η γνώση για τα αίτια και τους παράγοντες που μας οδήγησαν στη δικτατορία, η μεγάλη εμπειρία της αντίστασης κατά της δικτατορίας και η αισιόδοξη αποτίμηση των πρώτων δεκαετιών της Μεταπολίτευσης, εμπλουτίζουν τον σημερινό πολιτικό στοχασμό μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment