PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Αντισυνταγματική η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα κανάλια


Αντισυνταγματική χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τη ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή για τα κανάλια η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι και αυταρχικός ο τρόπος που το κάνει.

Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι «είναι άλλο θέμα να θέλεις να βάλεις τάξη στο χώρο και άλλο να θες να καθορίσεις εσύ ο ίδιος το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της αξιολόγησης από τους εταίρους, τονίζοντας πως αν καθυστερήσει θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα. «Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μας το καλοκαίρι να πάμε όλοι μαζί μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που να διαπραγματευτεί όλα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας. Αλλιώς αντιμετωπίζεται τώρα από τους δανειστές μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή».

Ερωτηθείσα για το ασφαλιστικό και τις αντιδράσεις που προκαλεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου γιατί εξοντώνει τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο εισπρακτικού χαρακτήρα, και όχι αναμόρφωσης του ασφαλιστικού, που οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών.

Αναφερόμενη στην πρότασή της για ενιαία έκφραση του χώρου της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είπε ότι απευθύνεται σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment