PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ news


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, αλλά και για την αγροτική πολιτική άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου» και «καμία εντολή για Μνημόνιο 3+, για Μνημόνιο 4, όπως κι αν τα βαφτίσει».

«Στο ζήτημα της οικονομίας και της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται να βρίσκεστε για άλλη μια φορά στα πρόθυρα μιας συνθηκολόγησης ηττημένου. Υπογράφετε μέχρι σήμερα ό,τι σας έχει ζητηθεί και χορεύετε στον ρυθμό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Μας μιλάτε και μας κουνάτε το δάχτυλο για το τι έχει υπογραφεί τα προηγούμενα χρόνια; Ήδη φαίνεται να συζητάτε πρόσθετα μέτρα, επώδυνα. Και το μόνο που προσπαθείτε είναι να το πάτε λίγο πιο πέρα, μετά το 2018. Τι κάνετε μ’ αυτό; Υποθηκεύετε το μέλλον», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η «αναξιόπιστη και απαξιωμένη κυβέρνηση  έχει φτάσει την Ελλάδα στο κόκκινο».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «ήδη έχετε δεχθεί νέα μείωση του αφορολόγητου, τον μόνιμο κόφτη και φαίνεται ότι έχετε δεχθεί και νέα αύξηση στον ΦΠΑ». «Ελπίζω να μην δεχθείτε, όπως ακούγεται, και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις», συμπλήρωσε.

«Έχετε γίνει ανέκδοτο στα χείλη της νεολαίας, που σας τρολάρει. Έχετε δει τι έχουν βγάλει. Ωραίες καρτούλες. ‘Διαπραγμάτευση με ΣΥΡΙΖΑ’, ‘Αξιοπρέπεια με ΣΥΡΙΖΑ’, ‘Ανάπτυξη με ΣΥΡΙΖΑ’, ‘Δουλειές με ΣΥΡΙΖΑ’. Έχασαν οι λέξεις την ουσία τους με εσάς», συνέχισε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις εξελίξεις στον ΔΟΛ λέγοντας πως «όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ‘ΣΥΡΙΖΑ Channel’ και τώρα επιχειρείτε να φτιάξετε το ‘ΣΥΡΙΖΑ News’. Δεν καταφέρατε να βάλετε αντιπρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης –γιατί αντισταθήκαμε σθεναρά– τον κ. Μουλόπουλο και τώρα τον επιβάλλετε στον ΔΟΛ. Και αφήστε αυτά τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Απλά πρόκειται για μια ακόμη μάταιη προσπάθεια να στήσετε ένα καθεστώς την ώρα που καταρρέετε».

«Ένα υπερχρεωμένο μέσο γίνεται υποχείριο της κυβέρνησής σας. Μέρος του τραπεζικού συστήματος χρησιμοποιείται απροκάλυπτα από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Η ελευθερία του Τύπου πάει περίπατο. Οι δημοσιογράφοι είναι όμηροι. Ο Πρωθυπουργός, που βρυχάται περί διαπλοκής και διαφθοράς, τώρα γίνεται γάτα Ιμαλαΐων. ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή’: Το πιο σύγχρονο ανέκδοτο στη χώρα αυτές τις μέρες. Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την Αριστερά», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στα αγροτικά, η κ. Γεννηματά παρατήρησε ότι η κατάσταση στην ελληνική ύπαιθρο βρίσκεται σε αδιέξοδο και πως αγρότες και κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται.

«Οι αγρότες συζητούν κινητοποιήσεις. Εμείς δεν περιμένουμε να πάμε να πηδήξουμε πανω στα τρακτέρ και να λαϊκίσουμε όπως κάνατε εσείς» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενη στην κυβέρνηση. «Εμείς συζητάμε για να προλάβουμε τα αδιέξοδα και για τον αγροτικό κόσμο και για τους υπόλοιπους πολίτες», είπε, συμπληρώνοντας ότι «η απόγνωση στον πρωτογενή τομέα έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment