PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φονικές πλημμύρες λόγω κακών υποδομών


Εκτενή ρεπορτάζ για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική φιλοξενούν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι οι καταστροφές οφείλονται κυρίως στις κακές υποδομές.

“Τέτοιου τύπου καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες” γράφει το Reuters, ενώ το Associated Press αναφέρει:

“Πλημμύρες στις δυτικές συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους λάσπης και μπάζων”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Το βρετανικό δίκτυο BBC φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη σελίδα του. «“Χάθηκαν όλα. Η καταστροφή είναι βιβλική” είπε η δήμαρχος της Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη στην κρατική τηλεόραση ΕΡΤ. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Εντονες βροχοπτώσεις έχουν πλήξει περιοχές της Ελλάδας για περίπου μια εβδομάδα» γράφει.

Το BBC συνοδεύει το ρεπορτάζ του με βίντεο, που δείχνουν χείμαρρους, που «καταπίνουν» αυτοκίνητα.

Ο Guardian, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή» και κάνει λόγο για δρόμους-χειμάρρους με λάσπη και συντρίμμια. Φιλοξενεί επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος εξέφρασε φόβους για αύξηση του δραματικού απολογισμού.

To Al Jazeera φιλοξενεί τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Μεγάρων Σταύρου Φωτίου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το δίκτυο.

«Δεχόμαστε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και στους ανοιχτούς δρόμους αλλά η βροχή δεν έχει σταματήσει» είπε ο ίδιος.

Το δίκτυο εξηγεί ότι ο κ. Φωτίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των σπιτιών και των οχημάτων που έχουν υποστεί ζημιές αλλά «οι δημοτικές αρχές εργάζονται με την πυροσβεστική για να βοηθήσουν τους ανθρώπους» που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Πολλά αυτοκίνητα διαλύθηκαν ή υπέστησαν ζημιές στους δρόμους και πολλοί άνθρωποι είναι στους δρόμους επειδή τα σπίτια τους είναι πλημμυρισμένα» είπε ένας Ελληνας δημοσιογράφος στο δίκτυο, συνεχίζοντας: «Οι άνθρωποι περιμένουν βοήθεια αλλά οι περισσότεροι δεν φαίνεται να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο πλέον».

Το RTE περιγράφει τις εικόνες καταστροφής στη δυτική Αττική. «Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν βυτιοφόρο , λεωφορεία και φορτηγά βυθισμένα σε λασπόνερα και χείμαρρους να σαρώνουν ολόκληρες γειτονιές».

To ρωσικό Ruptly μεταδίδει μέσω Facebook live εικόνα από τις πληγείσες περιοχές, αναδεικνύοντας τα παράπονα των κατοίκων των περιοχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment