PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για τα περί αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τα περί δήθεν νέων αυξήσεων των ορίων ηλικιας συνταξιοδότησης.

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τα περί δήθεν νέων αυξήσεων των ορίων ηλικιας συνταξιοδότησης «στις οποίες προέβη η κυβέρνηση Σαμαρά» λέγοντας πως είναι πολύτως ψευδή «πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι καμία εγκύκλιος δεν αλλάζει νόμο».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας «η πρόβλεψη του Ν.3863/2010 («νόμος Λοβέρδου») για ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας εκπληρώθηκε με το Ν. 4093/2012 («Μεσοπρόθεσμο» κυβέρνησης Σαμαρά) που αύξησε τα όρια από το 60ο στο 62ο και από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν η αναφορά στο προσδόκιμο όριο «δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, με αυστηρά επιστημονικά μετρήσιμα δεδομένα και έχει ενσωματωθεί στους προαναφερθέντες νόμους. Συνεπώς, δεν προκύπτει νέα αύξηση αυτών των ορίων ηλικίας ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο».

Διευκρινίζει πως η εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κλπ).

«Το Υπουργείο Εργασίας εργάζεται στην κατεύθυνση της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό τη βιωσιμότητα και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να τεθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα» σημειώνει και προσθέτει κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση πως «επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment