PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπερψηφίζει η Ν.Δ. το βοήθημα σε συνταξιούχους


Προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και των συνταξιούχων από την κυβέρνηση καταγγέλλουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι κάνει λόγο για 13η σύνταξη, ενώ πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη διάταξη «με την οποία, έστω και προσωρινά, και για μία μόνο φορά, δίνεται μια ενίσχυση στους συνταξιούχους», ωστόσο διευκρινίζουν ότι μια τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων. «Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της Πειραιώς, η κυβέρνηση δίνει αυτό το βοήθημα χωρίς κάποια κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα. Οι ίδιοι κύκλοι καταλογίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου μικροκομματικούς σκοπούς «για να υποβοηθήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις Περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών». Κατά τις ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση στοχεύει, επίσης, στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, ως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον κ. Τσίπρα».

Οι κύκλοι της Ν.Δ. παρατηρούν ότι «οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία», ενώ συμπληρώνουν ότι μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων υπέστη την απώλεια του ΕΚΑΣ. «Επομένως, η κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το “αντίδωρο” που τους δίνει. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι της Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η κυβέρνηση Σαμαρά».   «Σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν στη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment