PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδεια μας


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο τώρα που ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο».

Τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «εμποδίσαμε γεωτρήσεις και διώξαμε τους Ιταλούς. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρει κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης αναφορικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο υποστήριξε τα εξής: «Όχι μόνο κατά την διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης αλλά και πριν δεν έχει γίνει αλλαγή στο καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ακόμη και σε κάποια έρευνα δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια ούτε σε πουλί στο Αιγαίο».

Την ίδια στιγμή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε εμμέσως σε νέες απειλές κατά των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους «οκτώ» Τούρκου.

«Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει, αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική» είπε με νόημα αναφερόμενος προφανώς στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Αλ. Τσίπρας: Ποτέ δεν υποσχέθηκα στον Ερντογάν ότι θα γυρίσουν οι 8 αξιωματικοί

Εν τω μεταξύ, στο θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο έλληνας πρωθυπουργός την Τετάρτη στην ΕΡΤ1 λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ποτέ δεν υποσχέθηκα στον τούρκο πρόεδρο Τ. Ερντογάν ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί».

Το μόνο που του είπα βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και ότι η δικαστική εξουσία θα λειτουργήσει με γνώμονα το δίκαιο και θα κρίνει με βάση το αν συμμετείχαν ή δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Ερωτηθείς εάν είχε πει στον Ερντογάν για άμεση επιστροφή των 8 Τούρκων αξιωματικών ή αν είχε πει κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί σαν κάτι παρόμοιο, ο Αλ.Τσίπρας τόνισε: «Δεν θα μπορούσα να είχα πει κάτι τέτοιο γιατί έχω πλήρη επίγνωση του διαχωρισμού των εξουσιών, σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως είναι η Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσα να υποσχεθώ σε έναν ηγέτη άλλης χώρας για τις αποφάσεις που θα πάρει η δικαστική εξουσία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment