PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι


Ένας αστυνομικος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, το βράδυ της Πέμπτης ενώ ο δράστης που άνοιξε πυρ ενάντια στην αστυνομία είναι νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας.

“Ένα αυτόματο όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον της αστυνομίας, ένα όπλο πολέμου”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι “ο τρομοκρατικός κίνδυνος” στη χώρα παραμένει υψηλός.

Είπε ότι η επίθεση με πυροβολισμούς ξεκίνησε λίγο μετά της 9:00 μ.μ. (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα σε σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας.

“Αμέσως εξήλθε ένας άντρας και άνοιξε πυρ εναντίον του περιπολικού, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό. (…) Επίσης τραυμάτισε έναν δεύτερο αστυνομικό, που φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα.

Η ταυτότητα του ένοπλου, ο οποίος σκοτώθηκε, δεν έχει διελευκανθεί ακόμα, είπε.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Η πηγή πρόσθεσε ότι ο δεύτερος ύποπτος έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.

Πηγή στην αστυνομία έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε δύο σταθμούς του Μετρό, που παρέμειναν κλειστοί.

Η αστυνομία του Παρισιού κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή της επίθεσης και να διευκολύνουν το έργο των αρχών.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.

Βίντεο αμέσως μετά την επίθεση

https://www.youtube.com/watch?v=kUN4zaABDhY

Σημειώνεται πως η επίθεση σημειώνεται δύο ημέρες πριν το άνοιγμα των καλπών στις προεδρικές εκλογές.

Τραμπ: Δεν τελειώνει ποτέ

Τα συλλυπητήριά του στον λαό της Γαλλίας έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς στο κέντρο του Παρισιού.

«Φαίνεται σαν ακόμα μία τρομοκρατική επίθεση» είπε και πρόσθεσε «δεν τελειώνει ποτέ». «Πρέπει να είμαστε δυνατοί» δήλωσε ο Τραμπ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο ύποπτο που έφτασε στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι η ταυτότητα του δράστη που σκοτώθηκε δεν έχει οριστικά ταυτοποιηθεί.

Ματαίωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες Φιγιόν και Λεπέν.

Συλλυπητήρια Μέρκελ για τα θύματα

Τα συλλυπητήριά της προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά την επίθεση στο Παρίσι.

«Η καγκελάριος Μέρκελ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον (Γάλλο πρόεδρο) Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι: Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment