PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τριτοκοσμική κατάσταση στις συγκοινωνίες του Λόφου Αξιωματικών


Σωρηδόν καταφθάνουν τα μηνύματα από κατοίκους του Λόφου Αξιωματικών σχετικά με τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την περιοχή. Η κατάσταση κρίνεται πλέον τριτοκοσμική όπως μας αναφέρουν αφού τα αρνητικά της μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει πλέον πράξη ηρωισμού.

Στα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από τους κατοίκους του Λόφου γίνεται εύκολα αντιληπτή η αγανάκτησή τους αφού η εξυπηρέτηση των λεωφορειακών γραμμών 730 και 821 κρίνεται από μη επαρκής μέχρι και ανύπαρκτη.

Σε ώρες αιχμής συνήθως τις μεσημεριανές ώρες που οι περισσότεροι κάτοικοι επιστρέφουν από τις δουλειές τους η αναμονή τους στις στάσεις που βρίσκονται κοντά στο μετρό του Αγίου Αντωνίου είναι μεγαλύτερη των 30-35 λεπτών γεγονός που σε καθημερινή βάση αποτελεί εξοργιστικό παράγοντα για έναν ήδη κουρασμένο εργαζόμενο άνθρωπο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυο αυτές λεωφορειακές γραμμές κάνουν κυκλική κίνηση μέσα στα όρια του Περιστερίου καταλαβαίνει ότι τα οχήματα λεωφορείων που χρησιμοποιούνται είναι ελάχιστα.

Μάλιστα σε πολλές καταγγελίες αναφέρεται η αντίθεση που υπάρχει με τις λεωφορειακές γραμμές της Νέας Ζωής και του Αγίου Βασιλείου (822 & 823) όπου η διέλευση τους από τις στάσεις του Μετρό γίνεται κάθε 10 λεπτά αλλά δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους του Λόφου.

Εκτός από την άθλια κατάσταση στα δρομολόγια άλλος ένας αρνητικός παράγοντας που προστίθεται στην τριτοκοσμική κατάσταση είναι η παλαιότητα των λεωφορείων που εξυπηρετούν τις γραμμές 730 & 821. Πρόκειται για τα παλιότερα λεωφορεία που κυκλοφορούν σε όλη την Αττική έχοντας καθίσματα που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να αντιληφθεί τι μπορεί να έχει συμβεί πάνω τους, ρίχνοντας μια ματιά. Σε όλα αυτά να προστεθεί και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα λεωφορεία-ερείπια δεν έχουν κλιματιστικό με τους επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα να ζεσταίνονται το καλοκαίρι και να ξεπαγιάζουν το χειμώνα.

Βάσει όλων των παραπάνω γεγονότων-μαρτυριών που προέρχονται από τους επιβάτες των λεωφορείων και συνάμα πελάτες του ΟΑΣΑ κρίνεται απαραίτητη η άμεση αλλαγή της κατάστασης αφού μπορεί κάποιοι να μην το γνωρίζουν αλλά ο Λόφος Αξιωματικών και γενικότερα το Περιστέρι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment