PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραμπ: Λύση ακόμη και με ένα κράτος


Λύση ακόμη και με ένα κράτος, χωρίς δηλαδή τη δημιουργία ανεξάρτητης Παλαιστίνης, είναι έτοιμος να αποδεχθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον βαθμό που αυτό θα γίνει αποδεκτό από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.

Κάλεσε ταυτόχρονα το Ισραήλ να «παγώσει», τουλάχιστον προσωρινά, το νέο εποικιστικό του πρόγραμμα στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο κ. Τραμπ τόνισε ότι δεν δεσμεύεται απαραίτητα από τη λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη (εβραϊκού και αραβικού), αλλά θα ικανοποιηθεί από τη λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, ασχέτως εάν αυτή θα περιλαμβάνει ένα ή δύο κράτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι εξετάζει με πολύ θετικό πνεύμα τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Νετανιάχου, από την πλευρά του, ανέφερε ότι όρος για την επίλυση του παλαιστινιακού είναι η αποδοχή από τους Παλαιστίνιους της ύπαρξης του Ισραήλ ως εβραϊκού κράτους.

«Τι εννοεί ο Αμπού Μαζέν (σ.σ. Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης) όταν μιλά για δύο κράτη; Θα έχουμε δίπλα μας π.χ. μια Κόστα Ρίκα ή ένα νέο Ιράν, ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κράτος που θα μάχεται για την καταστροφή του Ισραήλ;», αναρωτήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment