PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Το 2017 είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία


Το 2017 κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει ως το τρίτο θερμότερο έτος στην ιστορία και το θερμότερο έτος χωρίς την επιρροή της υπερθέρμανσης του φαινομένου Ελ Νίνιο.

Οι πρώτοι έντεκα μήνες του έτους ήταν συνολικά οι τρίτοι θερμότεροι, μετά το 2016 και το 2015, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), Η κάλυψη πάγου της Αρκτικής και της Ανταρκτικής παραμένει επίσης σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής «Κοπέρνικος» του Ευρωπαϊκού Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων, το τελευταίο μετεωρολογικό έτος (από Δεκέμβριο 2016 έως Νοέμβριο 2017) ήταν το δεύτερο θερμότερο που έχει καταγραφεί. Η μικρή διαφορά στις μετρήσεις οφείλεται στη διαφορετική μεθοδολογία μετρήσεων του κάθε οργανισμού.

«Αυτό που είναι σημαντικότερο από την κατάταξη ενός μεμονωμένου έτους είναι η συνολική, μακροπρόθεσμη τάση της αύξησης της θερμοκρασίας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ιδιαίτερα τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο επιστήμονας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), Ομάρ Μπαντούρ. «Μαζί με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, βλέπουμε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη NOAA, ο Νοέμβριος ήταν ο πέμπτος πιο θερμός τέτοιος μήνας στην ιστορία, ενώ σύμφωνα με τη NASA και τον Κοπέρνικο, ήταν ο τρίτος θερμότερος.

Το Νοέμβριο του 2017, υψηλότερες θερμοκρασίες από το μέσο όρο κυριαρχούσαν σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με το βόρειο ημισφαίριο να σημειώνει αυξήσεις που ξεπερνούσαν ακόμα και τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment