PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Περιστέρι γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Ψ.Ν.Α. – Κ.Ψ.Υ. Περιστερίου και ο Δήμος Περιστερίου, διοργάνωσαν εκδήλωση-ημερίδα στο ΚΥΒΕ, στην οποία συμμετείχαν πολλοί μαθητές δημοτικών σχολείων.

Ήταν μια ημέρα γεμάτη ψυχαγωγία. Μια ημέρα χαράς, δημιουργίας και επικοινωνίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αδάμ Στάμο, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και στη συνέχεια χαιρέτησαν, η Σπυριδούλα Καλαντζή, Διοικήτρια Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και η Ιωάννα Γιαννοπούλου, Επ. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ.

Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Πνευματικού Συλλόγου Αιγάλεω “ΘΕΟΙΝΑΜΑΚ”, παρουσίασε την θεατρική παράσταση “Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά”.

Παράλληλα και σε άλλους χώρους του ΚΥΒΕ Περιστερίου, οι μαθητές που παραβρέθηκαν και συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους, συμμετείχαν σε παράλληλες βιωματικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν εκτός από την θεατρική παράσταση, Χόκι – πόκι, σκυταλοδρομία καθώς κι ένα βιωματικό – διαδραστικό μουσικοκινητικό παιχνίδι βασισμένο στις αρχές της μουσικοπαιδαγωγικής προσέγγισης Carl Orff που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου.

Σύμφωνα με το Orff-Schulwerk κάθε παιδί είναι ικανό να παίξει μουσική, να τραγουδήσει, να χορέψει, να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

Με εργαλεία το σώμα και τη φωνή, εξερεύνησαν τη μουσική που το ίδιο το σώμα μας μπορεί να παράγει, είτε με ηχηρές κινήσεις (body percussion: claps, snaps, stamps κλπ.) είτε με τη φωνή μας (τραγούδι, φωνητικός αυτοσχεδιασμός), ερχόμενοι έτσι σε μια πρώτη επαφή με μουσικές έννοιες (tempo, ένταση, τονικό ύψος).

Συμμετοχή στην εκδήλωση είχε επίσης και η ΜΕΡΙΜΝΑ με την βιωματική δραστηριότητα “ΑΣΠΙΔΑ ΨΥΧΗΣ”.

Η διαδικασία ήταν απλή: Τα παιδιά απαντούσαν σε ερωτήσεις συμπληρώνοντας τα κουτάκια μέσα στην ασπίδα (χάρτινη) και στη συνέχεια ζωγράφιζαν ένα σύμβολο που τους ερχόταν στο νου και συμβόλιζε δύναμη.

Στο τέλος τα παιδιά πήραν μαζί τους την ασπίδα τους για να την έχουν ως ενθύμιο σ’ ένα μέρος στο δωμάτιό τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με πέταγμα μπαλονιών ευχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment