PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου απορρίπτει τον «Κλεισθένη» (video)


Ψήφισμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μεταξύ άλλων προωθείται η απλή αναλογική και η αλλαγή των δημοτικών τελών, έθεσε η Δημοτική Αρχή Περιστερίου, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, 8 Μαΐου 2018.

Το ψήφισμα τέθηκε με εισήγηση του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι κάποιοι θεωρούν αυτό το νομοσχέδιο μεταρρυθμιστικό, γιατί δεν σκέφτονται αντικειμενικά. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δήμος θα αναγκαστεί να αυξήσει τα δημοτικά τέλη 35-40%, εάν εφαρμοστεί ο «Κλεισθένης».

Η Αντιπολίτευση είχε διαφορετικές απόψεις. Η παράταξη «Περιστέρι Για Όλους» τόνισε ότι με τον «Κλεισθένη» θα τονισθεί η συνεργασία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά καταδίκασε την σχεδιαζόμενη αύξηση των δημοτικών τελών.

«Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» και «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου» τόνισαν πόσο αντιλαϊκό και βάρβαρο για τους πολίτες θα είναι αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο θα είναι συνέχεια του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη», όπως ανέφεραν. Παρ’ όλα αυτά, διαφώνησαν με την πρόταση του Δημάρχου και κατέθεσαν το δικό τους σκεπτικό.

Η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» επισήμανε πως στον «Κλεισθένη» παρατηρούνται αρκετά θετικά στοιχεία, όπως η ανόθευτη απλή αναλογική και η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια, μεταξύ άλλων.

Τελικά, το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μόνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης.

Δείτε απόσπασμα από τις ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment